Home » Brand New Day – De online pensioenbank

Brand New Day – De online pensioenbank

Calvinistisch in kosten,Bourgondisch in service

Dat zijn we in een notendop. Een pensioenbank van deze tijd. Dus én een prijsvechter én ouderwets hard rennen voor onze klanten, alsof ons leven ervan afhangt. Dat is onze filosofie. En dan komen de klanten én de winst vanzelf.
Want we zijn geen charitatieve instelling. Ook wij willen winst maken. Maar wel winst uit eerlijke handel. Net zoals de bakker op de hoek.

Novak biedt leden collectief pensioen van Brand New Day

Novak heeft een open mantelovereenkomst gesloten met Brand New Day.
Deze overeenkomst voorziet in een collectieve pensioenregeling voor elk gewenst budget. Vanaf nu kan ieder lid van Novak profiteren van de voordelen van een collectief pensioen van Brand New Day.

Het Pensioenfonds voor de Accountancy (PFA) is per 1 juli 2017 gestopt, vandaar dat er vanaf 1 juli 2017 geen opbouw meer plaats vindt bij PFA en een deel van de pensioenrechten wordt verlaagd.
Deze wijziging biedt accountantskantoren de kans om de pensioenregeling om te bouwen van een kostenpost naar een strategisch beleidsinstrument.
Met de mantelovereenkomst biedt Novak haar leden een modern alternatief aan met een aantal belangrijke voordelen.

Het gaat goed met BV Nederland. Dat merkt vrijwel iedereen. De huizenprijzen stijgen en ook de vraag naar goed personeel neemt toe. Dat biedt werknemers de kans om over te stappen naar een andere dienstbetrekking. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed personeel kan behouden?

In essentie draait het allemaal op zuinig zijn op je personeel. Dat klinkt gemakkelijk, maar veel werkgevers ondernemen pas actie op het moment dat een werknemer aangeeft weg te gaan. En dan ben je te laat!

Werknemers hebben andere wensen en behoeften. Opleiding, uitdaging, ontwikkeling in werkzaamheden of promotie. Eén ding is universeel: Iedere medewerker wil goede arbeidsvoorwaarden. Onderzoek toont aan dat de volgende vijf arbeidsvoorwaarden het belangrijkste zijn:

Top vijf arbeidsvoorwaarden

  1. Salaris
  2. Flexibiliteit werktijden
  3. Pensioen
  4. Vakantiedagen
  5. 13e maand

Ik durf het bijna niet te zeggen… Pensioen? 

Ja, pensioen! Want naast salaris is pensioen enorm belangrijk. Het staat in de top drie. Begint u al te zuchten en te steunen? Niet nodig. Pensioen is niet zo ingewikkeld. Eigenlijk is het gewoon uitgesteld salaris.

Pensioen in Nederland 

Jarenlang was het Nederlandse pensioenstelsel het beste pensioenstelsel ter wereld. Dat is het inmiddels niet meer. Wel staan we nog steeds tweede. Ons pensioenstelsel bestaat uit drie pijlers:
1.    Algemene Ouderdomswet (AOW)
2.    Pensioen via de werkgever
3.    Aanvullend pensioen (of pensioenopbouw voor ondernemers)

Bouw jij of jouw werknemers alleen pensioen op via de AOW? Dan ligt er bij pensionering een schamele € 750,- netto per maand klaar. En dat is natuurlijk veel te weinig om van te leven!

Wat doet Brand New Day?

Onze klanten sparen en beleggen voor later. Meestal is dat voor een aanvullend pensioen of een pensioen via hun bedrijf. Maar dat kan ook voor de studie van een kind zijn, de aflossing van de hypotheek of een wereldreis.

Dat beleggen doen we op een wetenschappelijke manier, want met serieus geld moet je niet spelen. Serious money taken seriously, zoals een grote private banking concurrent het ooit op een mooie manier stelde. Alleen is serious money bij ons gewoon vanaf een geeltje.

Waarom Brand New Day?

Brand New Day biedt zeer lage kosten en dat betekent meer pensioen. Bovendien krijgen klanten van Brand New Day een on-Nederlandse service. Ouderwets rennen voor de klant is de normaalste zaak. Sterker nog, werkgevers zijn zo tevreden dat maar liefst één op de drie Brand New Day daadwerkelijk heeft aangeraden aan goede relaties. De open mantelovereenkomst met Novak voorziet in een laagdrempelige overstap naar Brand New Day waarbij er naar keuze gebruik gemaakt kan worden van een onafhankelijke pensioenadviseur.

Meer informatie?