Home » Brand New Day – De online pensioenbank

Brand New Day – De online pensioenbank

Wie is Brand New Day?

Brand New Day ontstond in 2010 met maar één doel: een betere financiële wereld. En waar we toen een handjevol klanten hadden, beheren we nu het vermogen van 300.000 Nederlanders. Maar onze waarden zijn in die 10 jaar geen spat veranderd. Want we zijn nog steeds een pensioenbank van deze tijd. Zo zijn we volledig online, doen we niet geheimzinnig over de kosten en rennen we voor onze klanten alsof ons leven ervan afhangt.

Novak biedt leden collectief pensioen van Brand New Day

Novak heeft een open mantelovereenkomst gesloten met Brand New Day.
Deze overeenkomst voorziet in een collectieve pensioenregeling voor elk gewenst budget. Vanaf nu kan ieder lid van Novak profiteren van de voordelen van een collectief pensioen van Brand New Day.

Het Pensioenfonds voor de Accountancy (PFA) is per 1 juli 2017 gestopt, vandaar dat er vanaf 1 juli 2017 geen opbouw meer plaats vindt bij PFA en een deel van de pensioenrechten wordt verlaagd.
Deze wijziging biedt accountantskantoren de kans om de pensioenregeling om te bouwen van een kostenpost naar een strategisch beleidsinstrument.
Met de mantelovereenkomst biedt Novak haar leden een modern alternatief aan met een aantal belangrijke voordelen.

Pensioenrekening-beleggen

Pensioen is best lastig. Maar niet bij Brand New Day. Wilt u als DGA of eigenaar van een zaak (extra) pensioen opbouwen? Met onze pensioenrekening belegt u zonder omkijken een fatsoenlijk inkomen voor later bij elkaar.

De spelregels en belastingvoordelen

De Belastingdienst betaalt mee aan uw pensioen. De inleg die u op uw pensioenrekening doet, mag u namelijk aftrekken van uw belastbare inkomen tijdens uw belastingaangifte in het volgende jaar. Scheelt dus behoorlijk wat geld, zeker op de lange termijn. Na uw pensioenleeftijd laat u het totale bedrag uitkeren en betaalt u alsnog belasting. Maar dan wél tegen het lagere AOW-tarief.

Bovendien valt het totale vermogen van uw pensioenrekening in box 1. U betaalt hierover dus geen vermogensbelasting. Aan deze voordelen zijn wel enkele spelregels verbonden. Zo mag u het bedrag op de pensioenrekening bijvoorbeeld niet in een keer opnemen en mag u niet onbeperkt inleggen.

Waarom Brand New Day?

Brand New Day biedt zeer lage kosten en dat betekent meer pensioen voor later. Bovendien krijgen klanten van Brand New Day een on-Nederlandse service. Ouderwets rennen voor de klant is de normaalste zaak. Sterker nog, werkgevers zijn zo tevreden dat maar liefst één op de drie Brand New Day daadwerkelijk heeft aangeraden aan goede relaties. De open mantelovereenkomst met Novak voorziet in een laagdrempelige overstap naar Brand New Day producten waarbij er naar keuze gebruik gemaakt kan worden van een onafhankelijke adviseur.

Pensioenrekening-sparen

Met de pensioenrekening-sparen bouwt u op de veiligst mogelijke manier pensioen voor uzelf op en profiteert u jaarlijks van flink wat belastingvoordeel. De rente is momenteel 0,40% per jaar. Die is wel variabel en kan dus nog worden verhoogd of verlaagd.

Wat kost dat?

We zouden u de kosten op een bierviltje kunnen presenteren. Maar u vindt ze ook gewoon hieronder. Dit zijn alle kosten, er zijn dus geen kleine lettertjes. Iedere denkbare wijziging aan uw rekening is gratis, net als het switchen tussen en verkopen van uw beleggingen.

Speciaal voor Novak- leden betaalt u geen afsluitkosten, wat normaal 45 euro bedraagt, en geen stortingskosten bij uw eerste storting. Over elke vervolg geldstorting betaalt u éénmalig 0,50% stortingskosten. 0,59% Beheerkosten van de beleggingsfondsen: De kosten die binnen het beleggingsfonds in rekening worden gebracht.