Home » MK Subsidy Cloud

MK Subsidy Cloud

MK Subsidy

Subsidies zijn er al sinds  de jaren 80. Sindsdien is er een wildgroei aan subsidies en  subsidieverstrekkers ontstaan. Overheden weten nauwelijks wat het resultaat is van de verleende steun en besteden onnodig veel geld aan de uitvoering van subsidieprogramma’s.

Ook werkt ieder subsidieloket met eigen (digitale) loketten en spelregels. Er gaat hiermee veel belastinggeld verloren aan de uitvoering van al deze subsidieprogramma’s. Keer op keer wordt ook duidelijk dat MKB-ers subsidiegelden lastig weten te vinden.  Op 24 augustus 2020 verscheen er een nieuwsbericht van data-science bedrijf analysespotter dat uit cijfers blijkt dat vrijwel iedere kennisinstelling een innovatiesubsidie ontvangt terwijl maar 1 op de  1270 MKB bedrijven (!) dit krijgt.

Contact
M&K Subsidy 
Weena 505
3013 AL Rotterdam
E-mail: info@mksubsidy.com
Website:www.mksubsidy.com/ 

Aanspreekpunt voor Novak-leden
Lian Thijssen
Email: l.thijssen@mksubsidy.com
Telefoon: 06-10266538

 

SubsidyCloud

SubsidyCloud is de eerste stap naar transparantie. Momenteel is het zoeken naar geschikte subsidieprogramma’s een, voor de MKB-ondernemer, complex proces met veel handmatige acties, waarbij het vaak onduidelijk is of een financiering/subsidie geschikt is. Binnen de SubsidyCloud ligt de focus op automatisering op basis van historische data, dynamische vragenlijsten, koppelingen met openbare publieke informatie om een match te genereren tussen de MKB-ondernemer, subsidieverstrekker en indien gewenst een subsidie intermediair. MKB’ers krijgen dus direct toegang tot de wereld van subsidies en hoeven niet meer alle verschillende overheidswebsites af te gaan om te weten voor welke subsidies ze in aanmerking komen.

Het uiteindelijke doel van SubsidyCloud gaat veel verder. Overheden inzicht geven in het gebruik van subsidies, de effectiviteit van de besteedde gelden en 1 centraal platform bieden om subsidies op aan te bieden volgens gedeelde protocollen en beveiligingen. Dit vanuit de centrale visie van de ondernemers achter SubsidyCloud: de subsidiewereld transparanter maken en er voor te zorgen dat we minder belastinggeld nodig hebben om meer te bereiken!

Succes case: RanMarine

Een van de klanten van SubsidyCloud, RanMarine, heeft een robot ontwikkeld waarmee plastic uit rivieren wordt verwijderd voordat het in de zee terechtkomt. Voor de ontwikkeling en het in de markt zetten van deze robot (de WasteShark) heeft Ranmarine met behulp van SubsidyCloud al meer dan 2.5 miljoen subsidie ontvangen!