Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

NBA Opleidingen: Btw en internet: btw-regels voor e-commerce

Date 15 november 2018 @ 14:00 - 21:00
Location Postillion Hotel Amersfoort-Veluwemeer Putten
Strandboulevard 3
Putten, 3882 RN Nederland
+ Google Maps

Via internet kan men goederen bestellen over de hele wereld. Wanneer geldt een nultarief en wanneer moet er btw worden berekend? Maakt het verschil of een boek digitaal wordt geleverd of traditioneel op papier? En hoe zit het met software op dvd of online downloaden?

Volgens het CBS winkelt zeven op de tien Nederlanders van 16 tot 75 jaar via internet. Daarmee behoort Nederland tot de top van de Europese Unie. De wet op de omzetbelasting geeft regels voor de plaats van levering en dienst. Internet is niet meer weg te denken als medium voor de handel in goederen én diensten. Denk aan de levering en onderhoud van software as a service (SaaS), online advertising, website hosting, e-learning etc.

In deze unieke cursus krijgt u antwoord op de vraag wat de btw-gevolgen zijn van ondernemen via internet. Wanneer is er sprake van een levering, wanneer van een dienst? Als er sprake is van een levering of dienst, waar is deze dan belast? Wat betekent het als uw afnemer in Amerika zit, of omgekeerd? Voorkom problemen voor uw cliënten en zorg dat u op de hoogte bent van de btw-regels en -risico’s.

De omzetbelastingproblematiek is bijzonder ingewikkeld dankzij voortdurende veranderingen in regelgeving en rechtspraak én de snelle ontwikkelingen op internet. De cursus geeft verdieping, waardoor u meer vragen zelf kunt beantwoorden en risicoÉs kunt onderkennen.

Onderwerpen
De cursus start met een algemene uitleg over de btw en omzetbelastingwetgeving. U neemt specifieke btw-regels voor e-commerce door en behandelt aspecten van leveringen en diensten via internet en de bijbehorende regels.
Aan de hand van praktijkvoorbeelden leert u over recente jurisprudentie en beleidsregels over e-commerce en hun doorwerking naar de praktijk. Als cursist krijgt u de rol van adviseur; daarbij wordt actieve deelname gevraagd.

CURSUSCODE: 227758
DOCENT: Drs. Peter Thiemann, vakgroep coördinator omzetbelasting en BPM bij de belastingdienst; mr. John Heezen, hij is werkzaam als vaktechnisch coördinator bij de Belastingdienst Rijnmond te Rotterdam
PE-UREN: 6
PRIJS (NBA-)LEDEN: € 425,00
PRIJS NIET-LEDEN: € 490,00

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
15 november 2018
Tijd:
14:00 - 21:00

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Postillion Hotel Amersfoort-Veluwemeer Putten
Strandboulevard 3
Putten, 3882 RN Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0341 356 464