Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

Docco opleiding: Office365 – eruit halen wat erin zit

Date 7 mei 2019 @ 13:00 - 18:00
Location Kantoor Microsoft (Schiphol)
Evert van de Beekstraat 354
Schiphol, 1118 CZ Nederland
+ Google Maps

Menig accountantskantoor maakt er gebruik van: Microsoft’s Office365. Waar de één denkt aan (een nieuwe versie van) Word, Excel en Powerpoint, denkt de ander aan een nieuwe samenwerkingsvormen zoals Teams en SharePoint. Dat laatste is zeker terecht: het omvat een ware suite aan productiviteitstools. Het is voor administratie- en accountantskantoren echter een zoektocht naar de (on)mogelijkheden en de toepasbaarheid in de praktijk. Traditionele IT-dienstverleners weten vaak geen vertaalslag te maken van de functionaliteiten naar de kantoren. Reden voor innovatie- en adviesbureau DOCCO om kantoren hierbij te ondersteunen.

Het gebruik van Office365 binnen accountantskantoren neemt snel toe. Maar het blijft vaak beperkt tot het gebruik van de klassieke Apps. Wat veel kantoren (nog) niet weten, is dat veel van de extra Apps binnen de bestaande licentie worden aangeboden. Bijvoorbeeld een handige werkproces App genaamd Flow. Er kan dus gebruik gemaakt worden van veel extra functionaliteiten, zonder extra kosten.

Niet alleen de inzet van nieuwe Apps, maar ook de nieuwe werkwijzen en samenwerkingsvormen geven veel vraagtekens bij kantoren. Denk daarbij aan werken met Teams in projectstructuren en het delen van data met collega’s en klanten via SharePoint. Het ontbreekt vaak aan kennis en begeleiding om een tot een succesvolle implementatie te komen.

Speciale Praktijkgerichte training 

Om tot nuttige inzichten en praktijkgerichte hulp te komen, start adviesbureau DOCCO daarom met een geaccrediteerde training (4 PE).

Tijdens deze interactieve kennissessie wordt vanuit meerdere invalshoeken naar de uitdagingen en oplossingen van Office365 gekeken. De adviseurs van DOCCO geven essentiële tips en de nodige handvatten om concreet aan de slag te gaan met de 365-suite. De training beidt daarnaast ruimte voor casuïstiek, een verdiepingsopdracht en onderlinge interactie tussen accountantskantoren. Zo worden kantoren geholpen om hun bedrijfsvoering efficiënter te voeren en meer tijd over te houden voor kwaliteit en aandacht voor klanten.

IT optimaal inzetten

Naast de praktijktraining krijgen kantoren de mogelijkheid om deel te nemen aan het ‘365-booster’ programma wat DOCCO momenteel in ontwikkeling heeft. Hierbij worden kantoren door middel van een of meerdere dagdelen op locatie direct op weg geholpen met de functionele inrichting, gebruikerstraining en -ondersteuning. Zo beoogt het advieskantoor om administratie- en accountantskantoren praktijkgericht op weg te helpen met het optimaal inzetten van IT, ook in de ondersteunende processen.

Voor wie
De training is bedoeld voor administratie- en accountantskantoren die in de afgelopen periode zijn overgestapt naar Microsoft Office365 en nog geen (of naar wens onvoldoende) gebruik maken van online samenwerken en features als Teams, Flow, PowerBI, etc. Er is geen technische voorkennis vereist. De training is niet bedoeld voor technici.

Informatie
PE uren: 4

Datum/ lokatie
Woensdag 17 april 2019 – Veenendaal (VOL)
Dinsdag 7 mei 2019 – Kantoor Microsoft Schiphol (13.00-18.00 uur met lunch, beperkt aantal plaatsen)
Woensdag 8 mei 2019 – Zwolle
Woensdag 26 juni 2019 – Eindhoven
Dinsdag 2 juli 2019 – Veenendaal

Tijden
13:00 – 18:00 uur (inclusief lunch)

Prijs
€300, Novak- en Novaa-leden krijgen 10% korting.
Na afloop van de cursus kunt u aangeven dat u lid bent van Novak. U ontvangt achteraf een factuur waarin de korting is verwerkt.

Print Friendly, PDF & Email

Locatie

Kantoor Microsoft (Schiphol)
Evert van de Beekstraat 354
Schiphol, 1118 CZ Nederland
+ Google Maps