Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

NBA Opleidingen: ISAE 3402 en ‘in control’ zijn

Date 2 mei 2018 @ 10:00 - 18:00
Location Postillion Hotel Amersfoort-Veluwemeer Putten
Strandboulevard 3
Putten, 3882 RN Nederland
+ Google Maps

Veel organisaties hebben een deel van hun bedrijfsprocessen uitbesteed aan een serviceorganisatie. Denk aan salarisverwerking, IT, vermogensbeheer of crediteurenadministratie. Om zekerheid te verkrijgen dat de uitbestede diensten ook daadwerkelijk adequaat worden uitgevoerd kan ISAE 3402 als instrument worden ingezet. Belanghebbenden kunnen bijvoorbeeld het management van de uitbestedende partij (de klant) en de externe accountant zijn.

Aan het effectief gebruik en inzet van ISAE 3402 kleven echter wel een aantal randvoorwaarden. Deze randvoorwaarden raken niet alleen de gebruikers van dit instrument (zoals het management en de externe accountant), maar ook de organisatie die een externe mededeling wil verkrijgen en gebruiken voor haar cliënten.

U krijgt inzichtelijk wat de inhoud is van en randvoorwaarden zijn voor effectieve toepassing van de ISAE 3402 standaard . Tevens wordt ingegaan op de verschillen en overeenkomsten met andere Assurance standaarden waaronder de opvolger van SAS70 als Amerikaanse standaard, SSAE 16.

Er wordt uitgebreid ingegaan op de ISAE 3402 standaard. Daarbij wordt zowel de rol van de externe auditor, de doelstellingen van zijn werkzaamheden, aanpak en wijze van rapporteren besproken. Ook wordt stilgestaan bij de impact van een dergelijk traject op organisaties en de voordelen die binnen de service-organisatie zijn te behalen met een assurance-traject. Vanzelfsprekend staan we uitgebreid stil bij de rol van de interne auditor.

Onderwerpen

  • inleiding betekenis Third Part Assurance en ISAE 3402;
  • vormen en soorten van Assurance;
  • Overige standaarden zoals SSAE 16, ISAE 3000, SOC2 en SOC3;
  • eisen aan beheersdoelstellingen en beheersmaatregelen;
  • verantwoordelijkheden auditor en service organisatie;
  • audit en test technieken;
  • steunen op het werk van derden;
  • rol van de interne auditor.

CURSUSCODE: 226891
DOCENT: drs. René Ewals RE Managing Partner ACS. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met het verlenen van zekerheid, het uitvoeren van audits en verlenen van advies. Hij heeft een eigen bureau dat zich richt op externe zekerheid. Hij werkte hiervoor bij een big 4 firm en was daar de EMEA Leader Third Party Assurance. Voorts heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van de ISAE 3402 standaard, is lid van de NOREA/NIVRA commissie inzake SAS70 en heeft vele artikelen gepubliceerd over Third Party Assurance.
PE-UREN: 7
PRIJS (NBA-)LEDEN: € 695,00
PRIJS NIET-LEDEN: € 745,00

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
2 mei 2018
Tijd:
10:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Postillion Hotel Amersfoort-Veluwemeer Putten
Strandboulevard 3
Putten, 3882 RN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0341 356 464