Laden bijeenkomsten
  • Dit event is voorbij.

NBA Opleiding: Basisopleiding NLP voor accountants – Van adviseur naar vertrouwenspersoon (8 dagen)

Datum 3 juni 2019 @ 09:30 - 16:30
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 3 juni 2019 at 09:30

One event on 24 juni 2019 at 09:30

One event on 9 september 2019 at 09:30

One event on 25 september 2019 at 09:30

One event on 7 oktober 2019 at 09:30

One event on 30 oktober 2019 at 09:30

One event on 14 november 2019 at 09:30

Locatie Conferentiecentrum Drakenburg Baarn
Dr. Albert Schweitzerweg 1
Baarn,
+ Google Maps

Het programma van deze opleiding is op de accountancy afgestemd en voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen tot een vertrouwenspersoon. Als vertrouwenspersoon adviseert u niet alleen, maar coacht u ook en past u vaardigheden toe waarmee u een echte vertrouwensband opbouwt die verder reikt dan het hebben van kennis. NLP heeft zich al in veel vakgebieden bewezen, met deze unieke opleiding NLP voor accountants staat de weg ook voor u open.

Communicatie speelt een grote rol binnen teams, tussen collega’s en uiteraard ook tussen klanten en accountants. Daarbij gaat het om het bereiken van een balans tussen wat u wilt bereiken en wat de ander aangeeft. De juiste balans leidt tot daadkracht, energie en een goed gevoel bij beide partijen. NLP is daarbij een hulpmiddel, het geeft u namelijk inzicht in de processen die tussen mensen plaatsvinden. Met dat inzicht creëert u de juiste balans om uw werk effectief en prettig uit te voeren.

Doelstelling
Deze basisopleiding NLP is speciaal gericht op adviserende en leidinggevende functies binnen de accountancy. U krijgt communicatie technieken aangereikt die uw daadkracht versterken voor meer tevreden klanten en collega’s.

Voor wie
Accountants, (belasting)adviseurs, leidinggevenden, management/directie, kantoorleiders, relatiebeheerders

Programma
Aan de hand van praktische modellen en toepassingen van wetenschappelijk onderbouwde kennis wordt uw kennis vertaald naar de dagelijkse praktijk en ervaart u hoe u deze kennis kunt benutten om effectiever te communiceren.

U leert hoe u nog effectiever kunt zijn in uw luistervaardigheid, in uw manier van presenteren, in uw manier van aansluiting vinden bij anderen, in uw overtuigingskracht, in uw leidinggevende capaciteiten en vooral ook hoe u bij uzelf blijft en tegelijkertijd ruimte biedt aan de ander.

Het leert u ook hoe u cijfers en conclusies en adviezen met uw klant zo bespreekt dat de boodschap beklijft en dat u inzicht biedt in plaats van ruimte voor discussie.

De opleiding wordt afgesloten met een theorie examen.

De therapeutische modules van de algemene NLP opleiding worden in deze opleiding niet behandeld. Geïnteresseerden kunnen deze modules aanvullend volgen.

Thema’s

De Opleiding NLP Accountants kent een aantal thema’s. Deze worden gedurende de opleiding door elkaar heen behandeld. Dit bevordert het leerproces en uw ontwikkeling in de dagelijkse praktijk en zorgt voor een aangename afwisseling van de aangeboden stof.

Non-verbale communicatie
Wanneer we het over communicatie hebben richten we ons in de regel op de mondelinge communicatie. En hoe belangrijk de mondelinge communicatie ook is. Het is de non-verbale communicatie die de werkelijke diepgang in communicatie aangeeft. Dit reikt veel verder dan de algemene wijsheden die hierover de ronde doen.

In dit thema kijken we hoe we contact met elkaar zoeken, u leert hoe u contact maakt en welke andere mogelijkheden er zijn. Het toevoegen van deze kennis en kunde is een echte eye opener. Het start vanuit de bewustwording hoe u dat doet ten opzichte van andere mensen. Uw communicatie wordt hierdoor effectiever.

Onderwerpen: rapport, zintuiglijke scherpzinnigheid, representatiesystemen, oogbewegingen

Overtuigen
Overtuigen is een belangrijk thema in ons leven. We leren dat overtuigingskracht te maken heeft met het aandragen van de juiste argumenten. Vanuit NLP ervaart u dat argumenteren juist niet zo goed overtuigt. Het is zinvoller om vanuit uw natuurlijke aanleg aan te sluiten bij hoe u uw gesprekspartner nieuwe inzichten kunt geven. Uw gesprekspartner ontdekt zo zelf wat de voordelen zijn van wat u wilt overdragen. Ook hier geldt dat u handvatten aangereikt krijgt die aansluiten bij uw natuurlijke patronen. De ontwikkeling komt ook hier meer vanuit hoe u de ander in uw gedachtegang kunt betrekken en beter herkent wat de ander wil. Bovendien krijgt u inzicht in de werking van drijfveren.

Onderwerpen: miltonmodel, strategiëen, chunken, submodaliteiten

Bewustwording van de eigen communicatie
Bewustwording van de eigen communicatiestijlen is de basis. NLP voegt een nieuwe kijk toe op hoe mensen met elkaar omgaan en hoe u zelf in elkaar zit. Deze manier van kijken opent nieuwe wegen. Het (her)kennen van uw eigen stijl geeft inzicht in uw maner van handelen en ook waarom deze manier bij de ene persoon goed overkomt en bij de andere persoon in het verkeerde keelgat kan schieten. Door te ervaren dat u keuzemogelijkheden heeft om het ook op een andere manier te doen creëert u vrijheid van handelen. U zult ervaren dat u meer ontspannen zelfs de moeilijkste gesprekken kunt voeren en dat u soepeler schakelt.

Onderwerpen: feedback, communicatiemodel, associatie/dissociatie, driestapsdissociatie, oorzaak-gevolg, chunken, doelen stellen.

Effectieve groepscommunicatie
Het blijkt dat grote presentatoren onbewust een patroon volgen dat mensen bindt. En of het nu om publiek, cliënten, medewerkers of collega’s gaat: inzicht in groepsprocessen geeft u handvatten om te blijven communiceren. U leert verhalen zodanig te structureren dat u alle deelnemers aan het gesprek boeit. U krijgt ook inzicht in wat er in de groep gebeurt. En mocht u regelmatig presentaties geven dan zorgt deze bagage ervoor uw presentaties beter beklijven bij uw publiek. Dit kan bijvoorbeeld ook de doorslag geven wanneer u met andere kantoren in concurrentie bent om een klant.

Onderwerpen; groepsprocessen, leerstijlen, miltonmodel, metaforen, presenteren, chunken

Vergroten van uw probleemoplossend vermogen: het uitbreiden van uw positie als vertrouwenspersoon
Als accountant komt u regelmatig in aanraking met de problemen die uw klanten tegenkomen. Naast inhoudelijke problemen wordt u ook vaak om adviezen gevraagd die verder reiken dan de inhoudelijke kant van het verhaal. Dit kan tot ongemakkelijke situaties leiden, en toch zijn er goede mogelijkheden om hier mee om te gaan. Juist door goed te luistenen naar de behoefte van uw gesprekspartner kunt u veel verder gaan in uw hulp zonder dat u kennis hoeft te hebben van al deze gebieden. U leert ook goed de grens aan te geven wat wel en niet tot uw mogelijkheden behoort. Deze inzichten helpen ook uzelf, bijvoorbeeld hoe u uw eigen uitdagingen oplost.

Onderwerpen: rapport, metamodel, ankeren, staten, submodaliteiten

Creëren van een productieve setting
Vanuit uw adviserende of sturende rol wordt verwacht dat u ook niet populaire boodschappen overbrengt. Bijvoorbeeld bij surseance, reorganisatie en andere situaties die drastische maatregelen vragen. Vanuit dit thema kijken we hoe u daarbij uw cliënt niet alleen zakelijk maar ook als mens kunt begeleiden. Door te focussen op goede toekomstmogelijkheden en daaraan te blijven werken blijft uw cliënt, ondanks de moeilijke situatie, productief. Wat motiveert mensen en wat houdt ze actief? U krijgt ook inzicht hoe dit voor uzelf werkt. Een paar kleine aanpassingen aan uw dagelijkse manier van werken, simpelweg door meer te doen van waar u energie van krijgt en minder te doen waar u energie aan verliest maakt een groot verschil in uw werk en leven. Door deze ervaringen te delen met anderen helpt u hen in hun kracht te blijven.

Onderwerpen: staten, metaforen, ankeren, feedback

Afronding van de opleiding
Binnen NLP wordt gewerkt met accreditaties. De basisopleiding NLP staat voor het NLP business practitioner met als specialisatie financiële dienstverlening.

Aanvullend op deze opleiding kunt u nog aanvullende onderdelen volgen, u ontvangt dan de volledige NLP practitioner accreditatie.

Docent(en)
drs. Guido Dik, business coach en geaccrediteerd internationaal NLP Master Trainer.
Karin Wiebenga,  geaccrediteerd internationaal NLP trainer

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Jaap Wassink via telefoon (020) 301 02 09 of per email  j.wassink@nba.nl.

Informatie
Registratiecode: 228147
Niveau: advanced
PE-uren: 48
Bijzonderheden: iedere bijeenkomst staat voor ca. 2 uur huiswerk.

Data 2019
15 mei 2019
3 juni 2019
24 juni 2019
9 september 2019
25 september 2019
7 oktober 2019
30 oktober 2019
14 november 2019

Startdatum cursus 2019/ 2020
11 november 2019
2 december 2019
16 december 2019
13 januari 2020
6 februari 2020
4 maart 2020
23 maart 2020
15 april 2020

Lokatie
Conferentiecentrum Drakenburg Baarn

Tijden
9.30 – 16.30 uur

Prijs
€ 2650 (leden) / € 2650 (niet-leden)

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
3 juni 2019
Tijd:
09:30 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.novak.nl/organisator/nba-opleidingen/

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn
Dr. Albert Schweitzerweg 1
Baarn,
+ Google Maps