Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

NBA opleiding: Blockchains – Een revolutie in internal control?

Date 17 december 2019 @ 15:00
Location Bilderberg Hotel De Keizerskroon
Koningstraat 7
Apeldoorn, Nederland
+ Google Maps

Tijdens deze cursus leert u meer over blockchains en de bijbehorende kansen en bedreigingen. Wij gaan we nader in op de mogelijkheden en onmogelijkheden van blockchain technologie en de consequenties daarvan voor internal control systemen van organisaties.

Internal control behoort tot de aandachtsgebieden van accountants en andere financieel professionals. De traditionele opvattingen over internal control leggen sterk de nadruk op aanpassingen in de organisatie met de bijbehorende instrumenten, waaronder controletechnische functiescheiding en verbandscontroles. Door de opkomst van nieuwe technologieën zal internal control de komende jaren grote veranderingen ondergaan.

Toegepast op blockchains geldt dat de deelnemer begrijpt dat door middel van blockchain technologie, transacties versleuteld worden vastgelegd in een gedistribueerde database. Over de validiteit van elke nieuwe transactie moet consensus worden bereikt tussen de aangesloten computers om de desbetreffende transactie te kunnen opnemen in de blockchain. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om (1) transacties vast te leggen die niet valide zijn, en (2) wijzigingen in eenmaal gemaakte vastleggingen te maken.

De Bitcoin is een bekend voorbeeld van een blockchain toepassing, maar de technologie gaat verder. Deze cursus gaat ook in op alternatieve toepassingen zoals ‘smart contracts’ voor het beheersen van processen.

Doelstelling
Na afloop van de cursus heeft u inzicht in het concept, de werking, en de toepassingsmogelijkheden van blockchains en kan u een globale analyse maken van de toepasbaarheid van deze technologie op internal control problemen. Technische voorkennis is niet vereist, maar wel de juiste mindset om relevante technologie te willen begrijpen.

Voor wie
Mkb-accountants, intern accountants, auditors, accountants in business, controllers, controlerend accountants en andere (financieel) professionals.

Programma
De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wat zijn blockchains?
  • Wat zijn de typische problemen die met blockchains kunnen worden opgelost?
  • Onder welke voorwaarden is blockchain technologie toepasbaar?
  • Hoe werken blockchains?
  • Kan de technologie worden toegepast in bestaande organisaties en hun internal control systemen?

Wij behandelen bestaande en potentiële internal control toepassingen van blockchains.

Docent
dr. Eddy Vaassen RA, hoogleraar accountancy Tilburg University, wetenschappelijk adviseur BDO, tevens verbonden aan Erasmus Universiteit Rotterdam

Informatie
Registratiecode: 229353
Niveau: advanced
PE uren: 4

Data/ locaties
donderdag 31 oktober 2019 – Mercure Hotel Amsterdam West
dinsdag 17 december 2019 – Bilderberg Hotel De Keizerskroon Apeldoorn

Tijden
15:00-20:00 uur

Prijs
€ 365 voor leden, € 435 voor niet-leden

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
17 december 2019
Tijd:
15:00
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.novak.nl/organisator/nba-opleidingen/

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Bilderberg Hotel De Keizerskroon
Koningstraat 7
Apeldoorn, Nederland
+ Google Maps