Laden bijeenkomsten
  • Dit event is voorbij.

NBA Opleiding: Vervolgopleiding NLP – Master practioner NLP voor accountants (8 dagen)

Datum 18 april 2019 @ 09:30 - 16:30
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 5 september 2019 at 09:30

One event on 18 april 2019 at 09:30

One event on 22 mei 2019 at 09:30

One event on 19 juni 2019 at 09:30

One event on 18 september 2019 at 09:30

One event on 28 oktober 2019 at 09:30

One event on 21 november 2019 at 09:30

Locatie Conferentiecentrum Drakenburg Baarn
Dr. Albert Schweitzerweg 1
Baarn,
+ Google Maps

Waar de basisopleiding zich concentreert op het communicatiemodel geeft deze vervolgopleiding de diepgang die u nodig heeft om de motivatie van mensen en de redenen waarom zij wel of niet iets willen doen te doorgronden. Daarnaast leert u de basis van iemands karakter kennen en herkennen aan de hand van hun communicatie. Dit is handig bij het diepgaander adviseren van uw klanten, het oplossen van mogelijke conflicten en het assisteren bij het omgaan met moeilijke situaties.. Binnen teams zult u begrijpen hoe het komt dat het lekker loopt en de handvatten krijgen om te interveniëren daar waar het moeilijk gaat.

Het programma van deze opleiding is afgestemd op die mensen die belang hechten aan goed management en diepgaand en blijvend advies. Daarnaast geeft het u een extra onderscheid naast uw vakkennis. In de tijden van de veranderende rol van de accountant zorgt dit naast een inhoudelijke band ook voor een verdieping in de persoonlijke band.

Doelstelling
De Vervolgopleiding NLP is gericht op de management vaardigheden, adviesvaardigheden én diepgaandere coachingsvaardigheden. Naast het inzicht en het versterken van de communicatie geeft het u ook de handreiking om initiërend te werk te gaan bij de veranderingen in houding en gedrag die u voor ogen heeft.

Deze vervolgopleiding geeft u de sleutel om zelf te bepalen hoe diep u het gesprek in wilt gaan.

Voor wie
Accountants, (belasting)adviseurs, leidinggevenden, management/directie, kantoorleiders die de basisopleiding NLP voor accountants hebben afgerond.

Programma
De inhoud van deze opleiding verdiept het communicatiemodel uit de basisopleiding en voegt twee modellen toe: het coachingsmodel om mensen te helpen veranderingen in houding en gedrag vorm te geven en het modelingsmodel wat uzelf de maximale flexibiliteit geeft met betrekking tot uw mogelijkheden in gedrag.

Deze praktische modellen geven handvatten om te werken aan de diepgang in de communicatie. Daarnaast leert u hoe u mensen diepgaand kunt motiveren.

Het resultaat is niet alleen efficiency, het gaat dieper. Het geeft u de mogelijkheid om met iedereen een diepere relatie aan te gaan, wanneer u dat wenst.

Het spreekt voor zich dat u de vertaalslag vanuit de cijfers richting uw klant maximaal kunt maken. Waarbij de cijfers meer een leidraad zijn om het gesprek te openen dan dat het gesprek dient om de cijfers toe te lichten.

Net als bij de basisopleiding behandelen we ook tijdens deze Vervolgopleiding NLP niet de therapeutische modules. Geïnteresseerden kunnen deze modules aanvullend volgen.

Thema’s
De Vervolgopleiding NLP kent vier thema’s, in combinatie met de thema’s uit de basisopleiding zijn zij zeer krachtig en geven ze u de tools om veranderingen met impact te initiëren, wanneer u en de ander dat wensen.

Thema: Waarden

Het thema waarden geeft inzicht in wat voor iemand belangrijk is. Kennis hebben van iemands waarden (inclusief die van jezelf) geeft inzicht in wat iemand beweegt en dat is letterlijker dan je zou verwachten. Wat iemand beweegt geeft aan of iemand wel of niet gemotiveerd is om zijn energie ergens aan te geven of niet. Hiermee wordt het duidelijk of iemand het wel of niet naar zijn zin heeft en wat daar eventueel aan te doen valt. Voor medewerkers betekent dit dat u extra handvatten krijgt om effectiever te managen, voor klanten betekent het dat u meer tools krijgt om hen te ondersteunen en te adviseren.

Thema: Overtuigingen

Overtuigingen sturen ons gedrag. De manier waarop wij onze doelen realiseren komt voort uit onze overtuigingen. Overtuigingen belemmeren ons wanneer ze beperkend zijn en ze helpen ons als ze bekrachtigend zijn. Door de overtuigingen te kennen weten we waarom iemand sommige dingen niet doet zoals wij verwachtten en ze geven aan langs welke leefregels wij willen werken. Het kunnen omgaan met overtuigingen zorgt ervoor dat we verder komen dan we denken. Nieuwe werelden gaan voor ons open wanneer we flexibel met overtuigingen weten om te gaan.

Thema: Metaprogramma’s

De metaprogramma’s geven ons inzicht vanuit de woorden die men uit over iemands karakter. Puur door te luisteren naar wat iemand zegt is het mogelijk om te schetsen waar mensen wel en niet goed in zijn. Het werkt als voorspeller voor iemands gedrag en zorgt ervoor dat u inzicht krijgt waarom sommige mensen wel en andere mensen niet goed met elkaar kunnen omgaan én wat je daarmee kunt doen.

Thema: Flexibiliteit

Flexibiliteit in gedrag is het hoogste goed binnen NLP. Dit thema wordt in deze vervolgopleiding maximaal uitgediept door versneld te leren van iemand. Hierdoor kunnen capaciteiten razendsnel uitgebreid worden.

Naast deze thema’s blijven de thema’s uit de basisopleiding van kracht, te weten;

  • Non verbale communicatie
  • Overtuigen
  • Bewustwording van de eigen communicatie
  • Effectieve groepscommunicatie
  • Vergroten van uw probleemoplossend vermogen: het uitbreiden van uw positie als vertrouwenspersoon
  • Creëren van een productieve setting

Afronding van de opleiding
De opleiding wordt afgesloten met een theorie examen. Binnen NLP wordt gewerkt met accreditaties. De Vervolgopleiding NLP staat voor Master Practioner NLP voor accountants. Dit is een deelaccreditatie voor Master Practitioner in NLP. Om de volledige accreditatie te krijgen volgt u ook de aanvullende Vervolgopleiding voor accountants.

Docent(en)
drs. Guido Dik, business coach en geaccrediteerd internationaal NLP Master Trainer.
Karin Wiebenga,  geaccrediteerd internationaal NLP trainer

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Jaap Wassink via telefoon (020) 301 02 09 of per email  j.wassink@nba.nl.

Informatie
Registratiecode: 228446
Niveau: expert
PE uren: 48
Bijzonderheden: Iedere bijeenkomst staat voor ca 2 uur huiswerk.

Data
21 maart 2019
18 april 2019
22 mei 2019
19 juni 2019
5 september 2019
18 september 2019
28 oktober 2019
21 november 2019

Lokatie
Conferentiecentrum Drakenburg Baarn

Tijden
9:30-16:30 uur

Prijs
€ 2650 voor leden, € 2650 voor niet-leden

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
18 april 2019
Tijd:
09:30 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.novak.nl/organisator/nba-opleidingen/

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn
Dr. Albert Schweitzerweg 1
Baarn,
+ Google Maps