Laden bijeenkomsten
  • Dit event is voorbij.

NBA Opleiding: ‘Zeg wat je ziet’ Het communiceren van signalen – Voor trainees aan de praktijkopleiding (VOL)

Datum 12 februari @ 09:00 - 18:30
Locatie Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht
Buizerdlaan 10
Nieuwegein, 3435 SB Nederland
+ Google Maps

Deze cursus is helaas vol. U kunt zich nog inschrijven voor de cursus op 29 mei in Fletcher Hotel Nieuwegein.

Aanleiding voor de training ‘Zeg wat je ziet’ is de bewustwording rond het thema ‘professioneel kritische instelling’. Behalve bewustwording, geven goede beïnvloedings- en communicatieve vaardigheden een positieve impuls aan een professioneel-kritische houding. Dit bleek zowel uit rapportages van de Autoriteit Financiële Markten en de Raad voor Toezicht alsook uit interviews met accountants.

Doelstelling
De training ‘Zeg wat je ziet’ beoogt de communicatieve vaardigheden van de accountant, noodzakelijk voor de verschillende fasen in het samenstel- of controleproces, te vergroten. De training richt zich op twee aspecten: de mondelinge communicatieve vaardigheden en de professionele (zelfverzekerde) houding van de accountant.

Dat betekent:

  • U kunt adequaat invloed uitoefenen in een gesprek om uw boodschap duidelijk over te brengen en informatie te achterhalen.
  • In gesprekken met opdrachtgevers en collega’s zet u ‘stevig’ in op de inhoud en heeft u tegelijkertijd ‘hart’ voor de relatie.
  • U kunt een slecht-nieuwsgesprek zodanig voeren dat u in gesprek blijft met uw opdrachtgever of collega.

Voor wie
Trainees in de praktijkopleiding tot AA en RA.

Programma
De training richt zich op communicatieve situaties tijdens het samenstel- en/of controleproces die als lastig worden ervaren. Deze situaties zijn ontleend aan de samenstel- en controlepraktijk en aan de praktijk van internal audit en overheidsaccountancy, afhankelijk van uw werkveld.

De training start met een korte assessment dat inzicht geeft in uw communicatiestijl. Samen met de gedragstrainer bepaalt u welke gespreks- en beïnvloedingstechnieken extra aandacht behoeven. Aan de hand van een aantal cases gaat u aan de slag met lastige communicatieve situaties tijdens het samenstel- en controleproces. Deze situaties bespreekt u met elkaar en u relateert deze aan uw eigen praktijk. De training is doorspekt met korte filmpjes met voorbeeldgesprekken en handige tips om gesprekken effectief te voeren. In het tweede deel van de training oefent u de opgedane kennis met de trainingsacteur.

Informatie
Registratiecode: 229308
Niveau: fundamental
PE uren: 8
Bijzonderheden: het maximum aantal deelnemers is 10

Datum/ locatie
12 februari 2019 – Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht

Tijden
9:00-18:30 uur

Prijs
€ 450 voor leden, € 450 voor niet-leden (vrij van btw)

 

Gegevens

Datum:
12 februari
Tijd:
09:00 - 18:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.novak.nl/organisator/nba-opleidingen/

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht
Buizerdlaan 10
Nieuwegein, 3435 SB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0306044844