Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

NBA Opleidingen: Cijferanalyse

Date 18 december 2018 @ 13:00 - 20:00
Location Postillion Hotel Amersfoort-Veluwemeer Putten
Strandboulevard 3
Putten, 3882 RN Nederland
+ Google Maps

Uit kwaliteitsonderzoeken blijkt dat aan uitgevoerde cijferanalyses soms meer bewijskracht wordt ontleend, dan gerechtvaardigd is. Cijferanalyse kan een effectief controlemiddel zijn. Op voorwaarde dat deze analyse in de juiste fase van het controleproces wordt ingezet en voldoende rekening wordt gehouden met de inherente beperkingen van de gekozen vorm van analyse. Initiële cijferanalyse, gegevensgerichte cijferanalyse en afsluitende cijferanalyse kennen ieder hun eigen bewijskracht.

Bij gegevensgerichte cijferanalyses moet de accountant, volgens voornoemde onderzoeken, meer aandacht schenken aan o.a.:

  • bepalen van de verwachting
  • onderzoeken van afwijkingen tussen de verwachting en de werkelijke cijfers
  • de onderbouwing van de uiteindelijke conclusie.

Zonder deze aandacht worden bepaalde controledoelstellingen niet gerealiseerd, zoals de volledigheid van de verantwoorde omzet.

Doelstelling
Na afloop van de cursus kunt u aangeven hoe de verschillende vormen van cijferanalyses bij een jaarrekeningcontrole moeten worden voorbereid, uitgevoerd en gedocumenteerd. Hierbij zijn de beginselen van deskundigheid, vakbekwaamheid en zorgvuldigheid leidend en weet u welke cijferanalyses te gebruiken.

Inhoud
De cursus gaat uit van de toepassing van het meest recente regelgevend kader. Hiervan is de NV COS een belangrijk onderdeel. Tijdens deze cursus leert u onder meer:

  • de belangrijkste begrippen met betrekking tot cijferanalyses
  • de plaats van cijferanalyses in het controleproces
  • het effectief toepassen van cijferanalyses

Hierbij wordt gebruikgemaakt van casuïstiek. Cursisten kunnen eigen casus inbrengen en er is ruime gelegenheid om uw eigen voorbeelden en knelpunten in te brengen.

In de cursus wordt ingegaan op de aard en oplossing van tekortkomingen die zijn geconstateerd in de kwaliteitsonderzoeken.Hierbij is gebruikgemaakt van onder meer openbare AFM-rapporten en van beschikbare literatuur waaronder NV COS 520 Cijferanalyses.

CURSUSCODE: 226721
DOCENT: Leo Straathof RA, voormalig partner KPMG Accountants, docent post master opleiding financial auditing Universiteit van Tilburg
PE-UREN: 6
PRIJS (NBA-)LEDEN: € 460,00
PRIJS NIET-LEDEN: € 525,00

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
18 december 2018
Tijd:
13:00 - 20:00

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Postillion Hotel Amersfoort-Veluwemeer Putten
Strandboulevard 3
Putten, 3882 RN Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0341 356 464