Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

NBA Opleidingen: De praktijk & toetsing van informatiebeveiliging

Date 25 september 2018 @ 09:30 - 17:00
Location Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar
Zijdeweg 54
Wassenaar, Nederland
+ Google Maps

Iedereen heeft te maken met informatiebeveiliging. Voor bedrijven is het een verplichting vanwege meerdere soorten regelgeving. Het niet adequaat beschermen kan ook forse gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering, de administratie of voor personen door bijvoorbeeld reputatieschade of identiteitsdiefstal. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, valt het goed te toetsen of organisaties afdoende doen aan beveiliging, of de maatregelen effectief zijn en welke stappen er nog gezet moeten worden. Zijn wij of de klant nog wel compliant? In deze cursus richten we ons op de toetsbaarheid van de informatiebeveiliging.

Doelstelling
Na deze cursus heeft u inzicht in de noodzakelijke stappen om de informatiebeveiliging op de rit te krijgen, hoe een behoorlijk beveiligingsplan eruitziet en hoe omissies kunnen worden vastgesteld. Aan de hand van een voorbeeldorganisatie doorlopen we de belangrijkste aspecten van het bekijken van eisen in regelgeving, dreigingen, maatregelen, risico inschattingen en belangrijke onderdelen uit het informatiebeveiligingsspeelveld. Spionnen, criminelen, hackers en digibeten: wat kenmerkt ze en hoe bescherm je je daartegen?

Inhoud

  • Basics van informatiebeveiliging;
  • Eisen van de wetgever;
  • Dreiging, risico’s en het selecteren van effectieve maatregelen;
  • Afhankelijkheden van informatietechnologie met betrekking tot de financiële keten;
  • Een beveiligingsplan in de praktijk;
  • Beschermen tegen spionnen, criminelen, hackers en digibeten.

CURSUSCODE: 227932
DOCENT: Brenno de Winter, ICT-expert. Hij was programmeur, onderzoeksjournalist en veel gevraagd expert en publicist. Zijn specialisatie ligt op het gebied van informatiebeveiliging, hacking, privacy en de ontwikkeling van de informatiemaatschappij.
PE-UREN: 6
PRIJS (NBA-)LEDEN: € 495,00
PRIJS NIET-LEDEN: € 595,00

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
25 september 2018
Tijd:
09:30 - 17:00

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar
Zijdeweg 54
Wassenaar, Nederland
+ Google Maps