Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

NBA Opleidingen: De zzp-er en zijn fiscale positie

Date 20 november 2018 @ 15:00 - 20:00
Location Hotel Van der Valk Vianen
Prins Bernhardstraat 75
Vianen, Nederland
+ Google Maps

Nederland telt (anno 2017) ongeveer één miljoen zelfstandigen die dertien Kamerzetels vertegenwoordigen. Wilt u de fiscale advisering rondom de cliënt zzp-er optimaliseren? Volg deze cursus en breng uw kennis up to date.

Tijdens deze cursus wordt het fiscale ondernemerschap voor zowel de inkomsten- als de omzetbelasting behandeld. Verder worden specifieke onderwerpen zoals de nieuwe opvolger van de Wet DBA (modelovereenkomsten, de werkruimte in de eigen woning of elders, de auto van de zaak, en de rechtsvormkeuze besproken (in combinatie met de beloning van de partner en diverse constructies, waaronder de zzp-BV).

Kwalificeert uw cliënt voor de inkomstenbelasting bijvoorbeeld als ondernemer? Welk risico moet uw cliënt minimaal lopen? Is sprake van een risico voor zijn of haar opdrachtgever? Hoe gaat u hiermee om? Welke oplossingen zijn in de praktijk denkbaar? Zorg dat u geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Doelstelling
Na afloop van deze praktisch ingestoken cursus kent u de belangrijkste aspecten rondom de fiscaliteit van de zzp-er. U kunt het ondernemerschap (inkomsten- en omzetbelasting) beoordelen en daarnaast bent u beter in staat om de arbeidsrelatie tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer te beoordelen. Verder krijgt u gedegen kennis mee omtrent diverse fiscale onderwerpen waar een zzp-er mee te maken kan krijgen, zoals bijvoorbeeld de werkruimte in de eigen woning of gehuurd. Dit, mede aan de hand van recente jurisprudentie en beleid van Financiën.

Kortom; tijdens deze praktische cursus informeren wij u over de mogelijkheden, knelpunten en afwegingen welke een rol van betekenis spelen bij uw fiscale advisering voor de zzp’er

Inhoud
De wetgeving wordt aan de hand van praktijk voorbeelden toegelicht, we staan stil bij o.a. de volgende onderwerpen;

  • Wat houdt het fiscale ondernemerschap in en aan welke vereisten moet u tenminste voldoen (inkomstenbelasting en BTW)?
  • De opvolger van de Wet DBA, welke constructies zijn er momenteel denkbaar (zzp-BV, coöperatie, VOF etc. etc.) en hoe beoordeelt u deze vanuit de positie van de zzp-er en/ of de opdrachtgever?
  • Hoe kwalificeert de werkruimte voor de zzp-er?
  • Hoe beoordeelt u de beloning voor de partner?
  • Welke fiscale bijzonderheden spelen een rol ten aanzien van de auto van de zaak?
  • Wanneer mag de zzp-er de BTW verleggen?

Het programma biedt ruimte om ervaringen te delen en praktijkcasussen te bespreken.

CURSUSCODE: 227998
DOCENT: mr. Marian Cordua, vennoot bij fiscaal adviesbureau en geeft les bij diverse opleiders
PE-UREN: 4
PRIJS (NBA-)LEDEN: € 295,00
PRIJS NIET-LEDEN: € 340,00

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
20 november 2018
Tijd:
15:00 - 20:00

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Hotel Van der Valk Vianen
Prins Bernhardstraat 75
Vianen, Nederland
+ Google Maps