Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

NBA Opleidingen: Transities in het familiebedrijf

Date 13 december 2018 @ 09:30 - 21:00
Location Hotel Van der Valk Vianen
Prins Bernhardstraat 75
Vianen, Nederland
+ Google Maps

Ondernemers beslissen snel, tonen lef en delegeren weinig. Op een gegeven moment gaat dat niet meer. In de overgang naar de volgende levensfase van het bedrijf kan de familiecomplexiteit veranderen en tegelijkertijd spelen er in een groeiend familiebedrijf bedrijfseconomische vraagstukken die om een andere aanpak vragen. Ook de invloed van externe ontwikkelingen kan om aanpassingen vragen. Kortom, er zijn meerdere transitiemomenten die een ondernemer moet zien te overwinnen om zijn bedrijf gezond te laten expanderen. In die ontwikkeling heeft de ondernemer wel eens het gevoel alle controle te verliezen.

Doelstelling
U vergroot uw kennis van de kenmerken en dynamiek van mkb-familiebedrijven, scherpt uw gespreksvaardigheden en maakt kennis met belangrijke bouwstenen voor de adviespraktijk.

U krijgt een introductie in de grondslagen van ondernemerschap, doorvertaling naar specifieke kenmerken van familiebedrijven en verwerft inzicht in de (R)evolutionaire ontwikkeling van Familie, Eigendom en Bedrijf en de eisen die per transitiemoment gesteld worden.

Inhoud
Er wordt stilgestaan bij de specifieke kenmerken en dynamiek van familiebedrijven. Ook komen specifieke transitiemomenten, de specifieke problematiek in de diverse levensfases van ondernemer en bedrijf en vooral ook de gewenste rol van de adviseur aan bod. Het programma biedt antwoord op delegatie- en coördinatievraagstukken.

CURSUSCODE: 228035
DOCENT: Luciën Claessens, consultant voor familiebedrijven en midcorporates; drs. Arie Heerschap, begeleidt en coacht ondernemers, stond mede aan basis van het Erasmus Centre for Family Business; Eric Laaper
PE-UREN: 9
PRIJS (NBA-)LEDEN: € 650,00
PRIJS NIET-LEDEN: € 745,00

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
13 december 2018
Tijd:
09:30 - 21:00

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Hotel Van der Valk Vianen
Prins Bernhardstraat 75
Vianen, Nederland
+ Google Maps