Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

Novak Opleidingen: De AVG, wat moet je er als mkb-accountant mee? (Rotterdam)

Date 14 juni 2018 @ 09:30 - 12:30
Location Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
K.P. van der Mandelelaan 150
Rotterdam, 3062 MB Nederland
+ Google Maps

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt in mei 2018 in werking. Vanaf dat moment dient u de AVG binnen uw kantoor te hebben geïmplementeerd. Heeft u dat nog niet gedaan, schrijf u dan in voor deze cursus.

Wat betekent de AVG voor accountants?

Als accountant werkt u dagelijks met persoonsgegevens. Deze verwerkt u bij het inboeken van administraties, het verzorgen van belastingaangiftes, het opstellen van een risicoprofiel in het kader van de Wwft etc. In de AVG is bepaald hoe u met al deze gegevens om dient te gaan en welke rechten de betrokkenen hebben met betrekking tot hun persoonsgegevens. Ook is in de AVG opgenomen dat u bij de verwerking van persoonsgegevens schriftelijk afspraken moet maken, enerzijds met uw cliënt, anderzijds met derden die diensten aan u leveren.

Daarnaast brengt de AVG diverse nieuwe en vernieuwde termen met zich mee zoals verwerkingsverantwoordelijke, verwerker, doelbinding, opslagbeperking, grondslagen voor gegevensverwerking, register van verwerkingsactiviteiten, verwerkersovereenkomst, periodieke evaluatie, accountability etc.

Inhoud van de AVG-cursus

Wat moet u als mkb-accountant met de AVG? Deze vraag staat centraal in deze cursus. In een ochtendsessie maakt u in vogelvlucht kennis met de inhoud van de AVG. Vervolgens komt het stappenplan aan bod om de AVG binnen uw kantoor te implementeren. Tot slot, welke maatregelen moet het kantoor aantoonbaar nemen en wat moet u zelf geregeld hebben?

De cursus begint om 9.30 uur en duurt tot 12.30 uur. 3 PE-uren zijn in aanvraag. Novak-leden betalen € 120,00 (exclusief btw) en niet-leden betalen € 150,00 (exclusief btw).

Het minimaal aantal deelnemers per cursus bedraagt 8. Het maximaal aantal deelnemers per cursus bedraagt 25.

CURSUSCODE: Volgt op korte termijn
DOCENT: Marcel Kurvers, projectmanager Novak Kwaliteitssysteem
PE-UREN: 3
PRIJS NOVAK-LEDEN: € 120,00 (exclusief btw)
PRIJS NIET-LEDEN: € 150,00 (exclusief btw)

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
14 juni 2018
Tijd:
09:30 - 12:30

Organisator

Novak Opleidingen
Telefoon
070-3524002
E-mail
novak@novak.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
K.P. van der Mandelelaan 150
Rotterdam, 3062 MB Nederland
+ Google Maps