Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

Online bijeenkomst: PE-plan

Date 22 maart 2022 @ 10:00 - 12:00

Op 1 januari 2021 is de nieuwe PE-regeling ingegaan. Geen 40 PE-punten meer, maar een persoonlijk PE-portfolio is nu de basis voor de ontwikkeling van accountants. Waar eerst het kwantitatieve aspect dominant was, ligt in de nieuwe systematiek de nadruk op het kwalitatieve aspect.

Uw persoonlijke PE-portfolio bestaat uit een jaarlijks plan van aanpak en een reflectie.

De accountant heeft met het PE-portfolio meer vrijheid om zelf leerdoelen te bepalen. Het PE-portfolio speelt op deze manier goed in op de persoonlijke kennisbehoefte van de individuele accountant. Bij het formuleren van leerdoelen is er veel keuze voor de inhoud en leervorm. Het jaarlijkse PE-portfolio bestaat uit vijf stappen, verdeeld over twee fases.

Fase 1: Plan van aanpak (de NV PE heeft voorgeschreven dat accountants het PE plan gereed moeten hebben voor 1 april 2022).

Het PE-portfolio begint met een beschrijving van de werkzaamheden en ontwikkelingspunten. Vanuit de persoonlijke ontwikkelingspunten, formuleert u tussen de drie en vijf leerdoelen. Veel accountants worstelen met de formulering van leerdoelen, ziet Novak. We adviseren daarom om de leerdoelen persoonlijk te maken en ze helder en expliciet op te schrijven. Wat moet het leerdoel opleveren in de toekomst? – Is een belangrijke vraag om daarbij te stellen. Maak gebruik van de SMART-methode: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Hoe meer men rekening houdt met deze aspecten, hoe groter de kans om de leerdoelen binnen de afgesproken tijd te behalen.

Tijdens de bijeenkomst gaan we in op het formuleren van uw leerdoelen. Dit behandelen we aan de hand van modellen, waarbij we u inzicht geven in het toepassen van de modellen op uw leerdoelen. Ook geven we handige tips voor het uitwerken van uw PE-portfolio.

Prijs:
€ 50,- Novak Plus leden en Novak leden
€ 75,- Niet Novak leden
(Prijzen zijn ex btw.)

PE-tool
Om accountants in de dagelijkse praktijk te ontzorgen bij hun PE verplichting, biedt Novak samen met Kriton een handige online PE-tool aan, waarin het portfolio optimaal vastgelegd kan worden. Voor meer informatie, kijk op https://www.novak.nl/pe-mkb/

DE NOVAK PE-COACH EN DE PE-TOOL
Novak kan accountants in de volle breedte ondersteunen door middel van de PE-coach. Denk hierbij aan ondersteuning bij het formuleren van leerdoelen, het kiezen van bijpassende activiteiten, het monitoren van de voortgang, meekijken met de vastlegging in het PE-portfolio, ondersteuning bij de jaarlijkse evaluatie en de PE-communicatie met de NBA. Voor meer informatie, kijk op https://www.novak.nl/pe-mkb/ .

U kunt zich via het onderstaande formulier aanmelden voor deze opleiding.

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
22 maart 2022
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,