Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

NBA Opleidingen: Professioneel-kritische instelling (tweedaagse cursus)

Date 24 mei 2018 @ 10:00 - 17:00
Location Postillion Hotel Dordrecht
Rijksstraatweg 30
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps

Accountants hebben te maken met kritiek ten aanzien van de mate en diepgang van de professioneel kritische instelling. De NBA heeft daarom in 2012 de ‘professioneel-kritische instelling’ als speerpunt benoemd. Versterking van de professioneel kritische instelling moet bijdragen aan een steviger invulling van de poortwachtersfunctie van accountants. Deze training was in 2012 verplicht voor alle openbare accountants. NBA Opleidingen biedt deze training nu nog exclusief aan voor trainees in de praktijkopleiding.

De training heeft als doel uw bewustwording, uw begrip en de toepassing van uw professioneel-kritische instelling te vergroten.

De training richt zich op kritische beoordeling van ontvangen informatie, een kritische houding ten opzichte van uw eigen oordeelsvormingsproces, de borging van de professioneel-kritische instelling. Ook ‘de rug recht houden’, hoe standvastig te communiceren, is onderwerp van gesprek. Assurance en samenstelpraktijk komen beide aan de orde. De training bestaat uit drie onderdelen:

Pre-learning (2 PE-uren; online)
U bekijkt een film waarin ‘de professioneel kritische instelling’ door betrokkenen wordt toegelicht. U leest drie artikelen en vult een vragenlijst in die u één week voorafgaand aan de dilemmatraining terugstuurt.

Dilemmatraining (6 PE-uren)
In deze training wordt steeds een korte uitleg gegeven over een theoretisch aspect dat hoort bij de professioneel-kritische instelling, direct gevolgd door een discussie, casus of dilemma. De cases en dilemma’s zijn ontleend aan assurance-, samenstellings- en overige opdrachten.

Workshop (4 PE-uren)
In deze workshop ligt de nadruk op uw ervaringen bij het toepassen van de inhoud van de pre-learning en de trainingsuitvoering. De borging van de professioneel kritische instelling en communicatie-aspecten staan centraal.

CURSUSCODE: 226618
DOCENT: Prof. dr. Peter Diekman RA, oud-hoogleraar Compliance & Risk Management Erasmus Universiteit Rotterdam en Nataschja Budel, organisatiepsycholoog en senior consultant bij HRD Group
PE-UREN: 12
DUUR:
24 mei 2018: 10.00 – 17.00 uur
28 juni 2018: 13.30 – 18.00 uur
PRIJS (NBA-)LEDEN: € 695,00
PRIJS NIET-LEDEN: € 695,00

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
24 mei 2018
Tijd:
10:00 - 17:00

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Postillion Hotel Dordrecht
Rijksstraatweg 30
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps