Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: ‘corona-gereedschapskist’ voor mkb-accountants

Date 8 maart 2021 @ 13:30 - 14:00

Novak organiseert Webinar over ‘corona-gereedschapskist’ voor mkb-accountants

Doelgroep: accountants die op zoek zijn naar ondersteunende middelen voor de uitvoering en vastlegging van corona-gerelateerde werkzaamheden.

Sprekers:

  • Bouwe Algra, Adviseur bij Novak
  • Marcel Kurvers, Projectmanager Novak Kwaliteitssysteem

In welke vorm heeft u als accountant met de coronacrisis te maken? Voert u bijvoorbeeld opdrachten uit in het kader van de NOW-verantwoording of helpt u cliënten bij de TVL-aanvraag?

U staat er vast bij stil op het moment dat u reguliere werkzaamheden voor cliënten uitvoert zoals bij het samenstellen-, beoordelen, of controleren van de jaarrekening. Een goede dossiervorming met betrekking tot afspraken die u met de cliënt heeft gemaakt, de communicatie over-en-weer en uitgevoerde werkzaamheden is van essentieel belang.

Om accountants hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen, heeft Novak vorig jaar de module ‘Aanvullende maatregelen coronacrisis’ ontwikkeld en beschikbaar gesteld aan alle gebruikers van het Novak Kwaliteitssysteem. Deze module wordt regelmatig van updates voorzien. Hiermee investeert Novak opnieuw in de kwaliteit van mkb-accountantskantoren.

Tijdens het webinar nemen Bouwe en Marcel u in een tijdsbestek van 30 minuten mee door de inhoud van deze ‘corona-gereedschapskist’:

  • Ondersteuning van de cliënt bij de aanvraag voorschot NOW;
  • De NOW-verantwoording voor cliënten bestaande uit de derdenverklaring (4400N), de samenstellingsopdracht (4415N) en het NOW-1 onderzoek (3900N),
  • De verwerking van de gevolgen van corona bij de uitvoering van NVKS-opdrachten (zoals samenstellingsopdrachten, beoordelingsopdrachten en controleopdrachten).
  • De ondersteuning van de cliënt bij (de aanvraag van) de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Ook zullen een aantal vaktechnische aandachtspunten met betrekking tot bovenstaande onderwerpen de revue passeren.

Van de content in het kader van de NOW-verantwoording zijn overigens diverse Novak dossiertemplates ontwikkeld die beschikbaar zijn bij Unit4 Bedrijfssoftware, CaseWare, MLE en Infine. Voor meer informatie over deze templates, kunt u het beste contact opnemen met de desbetreffende softwareleverancier.

Schrijf u hier in voor deelname aan het Webinar.

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
8 maart 2021
Tijd:
13:30 - 14:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

Novak Opleidingen
Telefoon
070-3524002
E-mail
novak@novak.nl
Bekijk de site van Organisator