Laden bijeenkomsten
  • Dit evenement is voorbij.

NBA Opleiding: Zeg wat je ziet’ Het communiceren van signalen – Voor trainees aan de praktijkopleiding

Date 14 november 2019 @ 09:00 - 18:30
Location Postillion Hotel Dordrecht
Rijksstraatweg 30
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps

Na de verplichte training de ‘Professioneel kritische instelling’ in 2012-2013 heeft de BA voor 2014-2015 de training ‘Zeg wat je ziet’ verplicht gesteld. Trainees aan de praktijkopleiding tot AA en RA (oude stijl) zijn verplicht deze training te volgen.

Aanleiding voor de training ‘Zeg wat je ziet’ is de bewustwording rond het thema ‘professioneel kritische instelling’. Behalve bewustwording, geven goede beïnvloedings- en communicatieve vaardigheden een positieve impuls aan een professioneel-kritische houding. Dit bleek zowel uit rapportages van de Autoriteit Financiële Markten en de Raad voor Toezicht alsook uit interviews met accountants.

Doelstelling
De training ‘Zeg wat je ziet’ beoogt de communicatieve vaardigheden van de accountant, noodzakelijk voor de verschillende fasen in het samenstel- of controleproces, te vergroten. De training richt zich op twee aspecten: de mondelinge communicatieve vaardigheden en de professionele (zelfverzekerde) houding van de accountant.

Dat betekent:

  • U kunt adequaat invloed uitoefenen in een gesprek om uw boodschap duidelijk over te brengen en informatie te achterhalen.
  • In gesprekken met opdrachtgevers en collega’s zet u ‘stevig’ in op de inhoud en heeft u tegelijkertijd ‘hart’ voor de relatie.
  • U kunt een slecht-nieuwsgesprek zodanig voeren dat u in gesprek blijft met uw opdrachtgever of collega.

Bestemd voor
Trainees in de praktijkopleiding tot AA en RA.

Inhoud

De training richt zich op communicatieve situaties tijdens het samenstel- en/of controleproces die als lastig worden ervaren. Deze situaties zijn ontleend aan de samenstel- en controlepraktijk en aan de praktijk van internal audit en overheidsaccountancy, afhankelijk van uw werkveld.

De training start met een korte assessment dat inzicht geeft in uw communicatiestijl. Samen met de gedragstrainer bepaalt u welke gespreks- en beïnvloedingstechnieken extra aandacht behoeven. Aan de hand van een aantal cases gaat u aan de slag met lastige communicatieve situaties tijdens het samenstel- en controleproces. Deze situaties bespreekt u met elkaar en u relateert deze aan uw eigen praktijk. De training is doorspekt met korte filmpjes met voorbeeldgesprekken en handige tips om gesprekken effectief te voeren. In het tweede deel van de training oefent u de opgedane kennis met de trainingsacteur.

Docent
Remko Hendrikse, partner bij HRD Group, als organisatiesocioloog werkzaam als consultant, trainer en coach

Informatie
Registratiecode: 229797
Niveau: fundamental

Datum/ lokatie
29 mei 2019 – Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht
26 september 2019 – Postillion Hotel Amersfoort-Veluwemeer Putten
14 november 2019 – Postillion Hotel Dordrecht

Tijden
9.00 – 18.30 uur

Prijs
€ 465 (leden) / € 465 (niet-leden)

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
14 november 2019
Tijd:
09:00 - 18:30
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.novak.nl/organisator/nba-opleidingen/

Organisator

NBA Opleidingen

Locatie

Postillion Hotel Dordrecht
Rijksstraatweg 30
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps