Home » BTW-INSTITUUT

BTW-INSTITUUT

Btw-portaal

Het meest complete en onafhankelijke actuele online btw-platform van Nederland

BTW-INSTITUUT

Het BTW-INSTITUUT is een specialistische en onafhankelijke adviesorganisatie gespecialiseerd op het gebied van de btw. De ervaren specialisten van het BTW-INSTITUUT gebruiken hun actuele kennis en ruime ervaring om (complexe) btw-vraagstukken doelgericht op te lossen. Een deel van deze kennis en ervaring is vanaf heden gebundeld in het nieuwe Btw-portaal, zodat gebruikers hiervan in veel gevallen zelf een antwoord kunnen vinden op hun btw-vraagstuk.

Btw-portaal

Het meest complete en onafhankelijke actuele online btw-kennisplatform van Nederland. Het Btw-portaal is een initiatief van het BTW-INSTITUUT in samenwerking met Novak. Het Btw-portaal gaat in op alle denkbare btw-onderwerpen waarbij u de inhoud direct in uw praktijk kunt toepassen. Bijvoorbeeld over btw-aftrek en vrijstellingen, maar ook over bijzondere regelingen.

Het Btw-portaal is dynamisch wat betekent dat dit actueel wordt gehouden met periodieke updates. Daarnaast worden met deze updates nieuwe onderdelen toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan schema’s, modelovereenkomsten en -brieven, overzichten van besluiten, wetteksten en jurisprudentie. Ook bestaat het voornemen om casussen op te nemen, waarin veelvoorkomende btw-problemen worden geschetst en hiervoor een oplossingsrichting wordt gegeven.

Aanvragen

Het Btw-portaal is beschikbaar in WoodWing Scienta, het online platform voor kennisuitwisseling dat inmiddels zeer breed in de markt wordt gebruikt. Zo wordt WoodWing Scienta bijvoorbeeld ingezet als basis voor het Novak Kwaliteitssysteem. 

De voordelen van het Btw-portaal op een rij:

De voordelen van het Btw-portaal op een rij:

  • een compleet en actueel online naslagwerk op het gebied van de btw;
  • in begrijpelijke taal geschreven;
  • gemakkelijke zoekfunctie;
  • links naar rechtspraak en beleid waardoor de gebruiker ook deze informatie binnen handbereik heeft;
  • periodieke updates door ervaren specialisten;
  • helpdesk met btw-adviseurs die u verder helpen als uw vraag niet met de inhoud van het Btw-portaal wordt beantwoord.

Kosten

De jaarlijkse kosten voor een toegangslicentie bedragen € 594,-. Novak-leden ontvangen 20% korting (€ 495,-). Het aantal toegangslicenties voor het Btw-portaal kan eenvoudig worden uitgebreid tegen een vast bedrag van € 149,– per jaar per extra licentie indien meerdere mensen binnen uw organisatie gelijktijdig het Btw-portaal moeten kunnen raadplegen. Maakt u reeds gebruik van WoodWing Scienta (bijvoorbeeld als gebruiker van het Novak Kwaliteitssysteem) dan kan het Btw-portaal eenvoudig aan uw eigen omgeving worden toegevoegd. In dat geval heeft u geen extra licenties nodig indien meerdere gebruikers gelijktijdig de inhoud moeten kunnen raadplegen.