Home » Novak Kwaliteitssysteem

Novak Kwaliteitssysteem

Het meest veelzijdige kwaliteitssysteem voor mkb-accountantskantoren!

Met het Novak Kwaliteitssysteem implementeert u binnen een handomdraai (nieuwe) wet- en regelgeving die voor uw praktijk van toepassing is.

Het is een geruststellende gedachte dat uw kantoor werkt conform actuele wet- en regelgeving zonder dat u hier zelf dagelijks mee bezig hoeft te zijn. Het Novak redactieteam faciliteert wijzigingen op zowel opdracht- als kantoorniveau.

Het Novak Kwaliteitssysteem in beeld

De voordelen op een rij

  • Altijd up-to-date dankzij het Novak redactieteam (voor en door accountants)
  • Webbased kwaliteitssysteem door middel van Scienta, eenvoudig beheer
  • Geen losse Microsoft Word bestanden, maar een samenhangend geheel met overzichtelijk dashboard
  • Actuele Novak-dossiertemplates bij Accountancy Gemak (voorheen Unit4 Bedrijfssoftware), CaseWareInfine en Make Life Easier (MLE)
  • Zeer scherp geprijsd en aantrekkelijke kortingen voor Novak-leden
  • Nu ook als variant “samenstel eenmanskantoor”

Tarieven Novak Kwaliteitssysteem

Onderstaand treft u de tarieven van het Novak Kwaliteitssysteem. U betaalt in het 1e jaar afhankelijk van uw lidmaatschap het aangegeven aanschaftarief. Vervolgens betaalt u jaarlijks een vast updatetarief voor contentvernieuwing -en actualisatie van het gehele systeem. Met het Novak PLUS-lidmaatschap profiteert u van hoge kortingen!

Aanschaf (eenmalig)

Alle hierboven genoemde bedragen zijn exclusief btw en het gebruik van Scienta (m.u.v. variant 4)

Toelichting op de aanschaf van variant 1-3

De aanschaf van de varianten 1-3 is inclusief:
– Inrichting van de Scienta-omgeving voor uw kantoor;
– Gebruik content in het jaar van aanschaf;

Toelichting op de aanschaf variant 4

De aanschaf van variant 4 is inclusief:
– Inrichting van de Scienta-omgeving voor uw kantoor;
– Contentgebruik in het eerste jaar;
– Geen kosten voor de Scienta-licentie.

Novak KickStart pakket

Met het Novak KickStart-pakket maakt u een vliegende start met het Novak Kwaliteitssysteem. U leert door middel van een online implementatiecursus hoe u het Novak Kwaliteitssysteem op juiste wijze naar eigen hand zet en in de praktijk toepast.

De vervolgstap is dat er online een evaluatie volgt (alleen voor variant 1-3) als kwaliteitswaarborg met betrekking tot uw stelsel van kwaliteitsbeheersing. Hiermee wordt vastgesteld of u het Novak Kwaliteitssysteem voldoende kantoorspecifiek heeft gemaakt.

Tenslotte vindt (online) een review van één afgesloten accountantsdossier plaats als kwaliteitswaarborg op opdrachtniveau. Hiermee wordt vastgesteld of u uw Novak Kwaliteitssysteem op juiste wijze op opdrachtniveau heeft toegepast.

Met het Novak KickStart-pakket haalt u het maximale uit uw Novak Kwaliteitssysteem en kunt u de periodieke kwaliteitstoetsing met een gerust hart tegemoet zien. Het Novak KickStart-pakket is een must voor eenieder die snel en efficiënt het Novak Kwaliteitssysteem wil inzetten binnen het kantoor.

Tarieven

De kosten voor het aanvullende Novak KickStart-pakket bedragen € 498 voor niet-leden, € 398 voor leden met een regulier kantoorlidmaatschap en € 299 voor leden met een Novak kantoorlidmaatschap PLUS.

Updates (jaarlijks vanaf tweede jaar)

 

 

Alle hierboven genoemde bedragen zijn exclusief btw en het gebruik van Scienta (m.u.v. variant 4)


Uitleg varianten Novak Kwaliteitssysteem

De verschillende varianten kennen een module op kantoorniveau (waarin onder andere de VGBA, NOCLAR, AVG, Wwft en de ViO zijn verwerkt) en één of meerdere modules op opdrachtniveau voor de uitvoering van accountancy-opdrachten (waarin de van toepassing zijnde opdrachtstandaarden uit de NV COS zijn verwerkt).
1.Samenstelpraktijk

Deze variant, bedoeld voor kantoren die alleen samenstellingsopdrachten uitvoeren, bevat de volgende modules:
– kantoorregelingen*
– administratieve dienstverlening
– samenstellingsopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten

2.Samenstelpraktijk met enkele beoordelings- en/of bijzondere assurance-opdrachten

Deze variant is voor kantoren die naast samenstellingsopdrachten enkele beoordelingsopdrachten en/of bijzondere assurance-opdrachten uitvoeren, zoals de verklaring verzekerd belang en de subsidieverklaring. Deze variant bevat de modules:
– kantoorregelingen*
– administratieve dienstverlening
– samenstellingsopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten
beoordelingsopdrachten inclusief bijzondere assurance-opdrachten

3. Gecombineerde samenstel- en assurancepraktijk inclusief controleopdrachten

Deze variant is voor kantoren die samenstellingsopdrachten, beoordelingsopdrachten, bijzondere assurance-opdrachten (zoals verklaring verzekerd belang en subsidieverklaring) en wettelijke en/of vrijwillige controleopdrachten uitvoeren. Deze variant bevat de volgende modules:
– kantoorregelingen*
– administratieve dienstverlening
– samenstellingsopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten
– beoordelingsopdrachten
– module controleopdrachten inclusief bijzondere assurance-opdrachten

4. Samenstelpraktijk eenmanskantoor

Deze variant, uitsluitend bedoeld voor eenmanskantoren die alleen samenstellingsopdrachten uitvoeren, is helemaal op maat gesneden voor het eenmanskantoor en deze variant kan direct in de praktijk worden toegepast. Deze variant bevat de volgende modules.
– kantoorregelingen (verlicht regime NVKS)
– administratieve dienstverlening
– samenstellingsopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten

In tegenstelling tot variant 1,2 en 3 betaalt u voor deze variant geen Scienta-licentiekosten

*Van de module kantoorregelingen is eveneens een beperkte versie beschikbaar voor kantoren die vallen onder het verlicht regime van de NVKS (maximaal twee accountants en maximaal vijf medewerkers) en die geen wettelijke controleopdrachten uitvoeren.

Aanvullende modules Novak Kwaliteitssysteem

Module HRM

Met de module ‘HRM’ creëert u een standaard voor uw kantoor op het gebied van Human Resource Management, of het nu gaat om arbeidsvoorwaarden, functieprofielen, beoordeling of opleiding. De periodieke updates zorgen ervoor dat bijvoorbeeld uw arbeidsvoorwaarden blijven aansluiten op actuele wettelijke bepalingen waar u mee te maken heeft.

Module Fiscale opdrachten

De module ‘Fiscale opdrachten’ bevat instructies per fase (aanvaarding en continuatie, planning, uitvoering en afronding) voor fiscale opdrachten, rekening houdend met het feit dat deze opdrachten door een accountantskantoor worden uitgevoerd, waardoor onder andere de NVKS, de VGBA en de Wwft van toepassing zijn.


Uitbreiding Novak Kwaliteitssysteem

Voor het Novak Kwaliteitssysteem bestaan er de volgende uitbreidingsmogelijkheden:

Uitgelicht: Novak onderhoudsabonnement

Voor kantoren die het maximale uit het Novak Kwaliteitssysteem willen halen, bieden wij het onderhoudsabonnement. Met één all-in tarief is het complete beheer van uw kwaliteitssysteem geregeld. Klik hier voor meer informatie over het onderhoudsabonnement. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Marcel Kurvers (06-48313390),  projectmanager van het Novak Kwaliteitssysteem. Reviews van kantoren over het onderhoudsabonnement kunt u hier lezen.

Het Novak Kwaliteitssysteem is opgenomen in de cloudoplossing ‘Scienta’. Voor dit gebruik neemt u licenties af op basis van het aantal medewerkers dat werkzaam is binnen uw kantoor. Zo dient een kantoor met vijf medewerkers, vijf gebruikerslicenties voor Scienta aan te schaffen. Voor de variant ‘eenmanskantoor’ van het Novak Kwaliteitssysteem, zijn geen Scienta-licenties benodigd. Klik hier voor een overzicht van de licentietarieven voor Scienta.