Home » Novak Kwaliteitssysteem

Novak Kwaliteitssysteem

Nu 60% korting op het Novak Kwaliteitssysteem bij afsluiting van een kantoorlidmaatschap PLUS

Het Novak-kantoorlidmaatschap PLUS is het meest complete én meest voordelige servicelidmaatschap voor het mkb-accountantskantoor. U heeft toegang tot de Novak DIRECT servicedesk voor al uw vaktechnische- en ondernemersvragen, korting op toetsingen, kwaliteitsbeoordelingen, opleidingen en kantoorgerelateerde diensten en producten. Daar bovenop geeft het Novak-kantoorlidmaatschap PLUS toegang tot onze online modellenbank en kunt u tegen de scherpste tarieven onze Novak-adviseurs inschakelen. Sluit nu uw kantoorlidmaatschap PLUS af en profiteer van maar liefst 60% korting op het Novak Kwaliteitssysteem.


Kwaliteitssysteem

Veranderingen in de accountancy volgen elkaar in hoog tempo op, zowel op technologisch vlak als op het terrein van wet- en regelgeving. Heeft u duidelijk op het netvlies welke wijzigingen voor uw kantoor gelden?

Kunt u uw processen en organisatie aanpassen aan deze veranderingen zonder achter de feiten aan te lopen? Het bijhouden van dit alles is immers een tijdrovende opgave. Het Novak Kwaliteitssysteem biedt uitkomst.

Met het Novak Kwaliteitssysteem implementeert u binnen een handomdraai (nieuwe) wet- en regelgeving die voor uw praktijk van toepassing zijn. Het is een geruststellende gedachte dat uw kantoor werkt conform actuele wet- en regelgeving zonder dat u hier zelf dagelijks mee bezig hoeft te zijn. Het Novak Kwaliteitssysteem is een integraal kwaliteitssysteem op zowel kantoor- als opdrachtniveau dat door een redactieteam up-to-date wordt gehouden.

NIEUW: vanaf heden ontvangen bestaande en nieuwe gebruikers van het Novak Kwaliteitssysteem een gratis implementatiesessie!


Stel uzelf eens de volgende vragen:

 • Wanneer mijn kantoor vandaag getoetst zou worden, zouden we dan een voldoende halen?
 • Komen naast de samensteldossiers ook de dossiers van (incidentele) assurance-opdrachten door de toetsing?
 • Heb ik op juiste wijze de jaarlijkse evaluatie in het kader van de Nadere voorschriften kwaliteitssystemen (NVKS) uitgevoerd?
 • Heb ik concreet invulling gegeven aan wet- en regelgeving waar ik als klein kantoor, vallende onder het verlicht regime NVKS, aan moet voldoen?
 • Zijn wij AVG-‘compliant’?
 • Heb ik de nieuwe Wwft op juiste wijze geïmplementeerd?
 • Handelen wij in voorkomende gevallen conform de NV NOCLAR?

Met het Novak Kwaliteitssysteem bent u in staat om bovenstaande vragen met ‘ja’ te beantwoorden. Het Novak Kwaliteitssysteem is up-to-date, praktisch, schaalbaar en technologisch vooruitstrevend. Het geeft niet alleen invulling aan uw stelsel van kwaliteitsbeheersing, maar ook aan de beheersing van kwaliteit binnen uw kantoor.

Het Novak Kwaliteitssysteem, dat wij sinds 2004 aanbieden en inmiddels door ruim vijfhonderd accountantskantoren wordt gebruikt, onderscheidt zich ook in toepasbaarheid. De instructies en modellen die op kantoor- en opdrachtniveau worden aangeboden vormen één samenhangend geheel. Maakt u gebruik van het Novak Kwaliteitssysteem en heeft u dit goed ingericht, dan kunt u met een gerust hart de periodieke toetsing tegemoet zien.


Gratis kennismaking met het Novak Kwaliteitssysteem 

Wilt u kennis maken met het Novak Kwaliteitssysteem? Dat kan met een online demo. Tijdens deze demo krijgt u in ongeveer 30 minuten een indruk van de werking van het Kwaliteitssysteem en de digitale omgeving (Scienta) waarin het is opgenomen. Gedurende de demonstratie kunt u vragen stellen over waar uw kantoor mee te maken heeft.

Maak nu een afspraak voor een gratis demo. Wij nemen dan spoedig contact met u op.


Varianten

Het Novak Kwaliteitssysteem is modulair opgebouwd. Op basis van uw accountancy-opdrachten stelt u eenvoudig uw Novak Kwaliteitssysteem samen. U kunt kiezen uit de losse modules of uit één van de drie basisvarianten.

Basisvariant 1: alleen samenstellingsopdrachten
Deze basisvariant, bedoeld voor kantoren die alleen samenstellingsopdrachten uitvoeren, bevat de volgende modules:

 • Kantoorregelingen*;
 • Administratieve dienstverlening;
 • Samenstellingsopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten.

Basisvariant 2: samenstellingsopdrachten en enkele assurance-opdrachten
Deze basisvariant is voor kantoren die naast samenstellingsopdrachten enkele beoordelingsopdrachten en/of bijzondere assurance-opdrachten uitvoeren, zoals de verklaring verzekerd belang en de subsidieverklaring.
Basisvariant 2 bevat de volgende modules:

 • Kantoorregelingen*;
 • Administratieve dienstverlening;
 • Samenstellingsopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten;
 • Beoordelingsopdrachten inclusief bijzondere assurance-opdrachten.

Basisvariant 3: combinatie samenstellingsopdrachten en assurance-opdrachten
Deze variant is voor kantoren die samenstellingsopdrachten, beoordelingsopdrachten, bijzondere assurance-opdrachten (zoals verklaring verzekerd belang en subsidieverklaring) en wettelijke en/of vrijwillige controleopdrachten uitvoeren.
Basisvariant 3 bevat de volgende modules:

 • Kantoorregelingen*;
 • Administratieve dienstverlening;
 • Samenstellingsopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten;
 • Beoordelingsopdrachten;
 • Controleopdrachten inclusief bijzondere assurance-opdrachten.

* Van deze module is eveneens een beperkte versie beschikbaar voor kantoren die vallen onder het verlicht regime van de NVKS (maximaal twee accountants en maximaal vijf medewerkers) en die geen wettelijke controleopdrachten uitvoeren.

Meer weten over de opzet en de inhoud van alle verschillende modules? Download dan de brochure.

Cloud-software

Het Novak Kwaliteitssysteem wordt uitgeleverd in Scienta, cloud-software die internationaal wordt gebruikt voor efficiënte kwaliteitsbeheersing. Scienta is een digitale werkomgeving waarin u kennis kunt delen, en zaken kunt vastleggen en beheren. Scienta kent een praktische insteek met gebruiksvriendelijke functionaliteiten.
Voor uw Scienta-omgeving betaalt u jaarlijks licentiekosten op basis van het aantal medewerkers dat binnen uw kantoor werkzaam is.

Novak-dossiertemplates

Voor de digitale uitvoering en dossiervorming van samenstellings-, beoordelings- en controleopdrachten bieden verschillende software-aanbieders Novak-dossiertemplates. Deze Novak-dossiertemplates sluiten naadloos aan op de diverse modules van het Novak Kwaliteitsysteem en worden, net als het kwaliteitssysteem zelf, periodiek van updates voorzien.
Informatie en demonstraties met betrekking tot de Novak-dossiertemplates kunnen rechtstreeks bij de desbetreffende softwareleverancier(s) worden aangevraagd. Op dit moment zijn er Novak-dossiertemplates bij Unit4, CaseWare, Infine, Make Life Easier en AccountView.

Tarieven

Bekijk hier de tarieven van de verschillende basisvarianten, de losse modules en de Scienta-licenties

Basisvarianten

De tarieven voor de basisvarianten ziet u hieronder.

BasisvariantenAanschaf 1e jaar incl. update (niet-leden)Aanschaf 1e jaar incl. update (Novak kantoorleden 20% korting)Aanschaf 1e jaar incl. update (Novak kantoorleden PLUS 60% korting)Update vanaf 2e jaar (niet-leden)Update vanaf 2e jaar (Novak-kantoorleden 20% korting) Update vanaf 2e jaar (Novak-kantoorleden PLUS 40% korting)
1: samenstellingsopdrachten€ 1.245€ 996€ 498€ 498€ 398€ 299
2: samenstellings- en enkele assurance-opdrachten€ 1.472 € 1.178€ 589€ 589 € 471€ 353
3: combinatie samenstellings-
en assurance-opdrachten
€ 2.470 € 1.976€ 998€ 988 € 790€ 593

Losse modules

In onderstaande tabel vindt u de tarieven voor de losse modules.

ModuleAanschaf
(niet-leden)
Aanschaf
(Novak-kantoorleden 20% korting)
Aanschaf
(Novak-kantoorleden PLUS 60% korting)
Update
(niet-leden)
Update
(Novak-kantoorleden 20% korting)
Update
(Novak-kantoorleden PLUS 40% korting)
Kantoorregelingen*€ 595€ 476€ 238€ 238€ 190€ 143
HRM€ 670€ 536€ 268€ 268€ 214€ 161
Administratieve
dienstverlening
€ 399€ 319€ 159€ 159€ 127€ 95
Samenstellingopdrachten incl.
overige non-assurance-opdrachten
€ 498€ 398€ 199€ 199€ 159€ 119
Beoordelingsopdrachten incl.
bijzondere assurance-opdrachten
€ 348€ 278€ 139€ 139€ 111€ 83
Controleopdrachten
incl. bijzondere assurance-opdrachten
€ 1.248€ 998€ 499€ 499€ 399€ 299
Fiscale modellen€ 796€ 637€ 318€ 318€ 254€ 191
Fiscale opdrachten€ 649€ 519€ 260€ 260€ 208€ 156

* Van de module Kantoorregelingen is ook een beperkte versie beschikbaar voor kantoren die vallen onder het verlicht regime van de NVKS (maximaal twee accountants en maximaal vijf medewerkers). U kunt bij de bestelling aangeven of uw kantoor valt onder het verlicht regime.

Bij aanschaf van het Novak Kwaliteitssysteem neemt u ook de jaarlijkse updates van de komende drie jaar af.

Scienta-licenties

Hieronder vindt u voorbeeldtarieven van Scienta Premium (prijzen gelden ongewijzigd voor 2020). Scienta-licenties worden aangeschaft op basis van het aantal medewerkers werkzaam binnen een kantoor. Zo dient een kantoor met vijf medewerkers vijf gebruikerslicenties voor Scienta aan te schaffen.

Aantal gebruikersAfgeronde prijzen per maand
5€ 53
10€ 104
15€ 154
20€ 204
25€ 250
35€ 333
50€ 427
75€ 542
100€ 625

Uiteraard zijn meer dan honderd licenties mogelijk. Op het bestelformulier voor het Novak Kwaliteitssysteem onderaan deze pagina, dient u aan te geven hoeveel fte’s met het kwaliteitssysteem gaan werken. Op basis hiervan ontvangt u vanuit Scienta een offerte voor het juiste aantal licenties.

Naast de Scienta premium licenties zoals hierboven weergegeven, biedt Novak een licentie aan voor kleine kantoren met beperkte functionaliteiten, de zogenoemde ‘Scienta Start’ licentie. Deze licentie geeft toegang voor twee personen. De maandelijkse kosten voor deze licentie bedragen €19*.

*Voor het gebruik van de software van Make Life Easier (MLE)  in combinatie met de Novak content, is Scienta Premium vereist.

Alle vermelde prijzen zijn in euro’s, exclusief btw en exclusief de licentiekosten. Wilt u opzeggen? Doe dit dan uiterlijk drie maanden voor het einde van het kalenderjaar. Indien er geen opzegging ontvangen is, geldt een nieuwe termijn van een jaar.

Onderhoudsabonnement

Voor kantoren die het maximale uit het Novak Kwaliteitssysteem willen halen, bieden wij het  onderhoudsabonnement. Met één all-in tarief is het complete beheer van uw kwaliteitssysteem geregeld. Klik hier voor meer informatie over het onderhoudsabonnement en de tariefstelling. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Marcel Kurvers (06-48313390), de projectmanager van het Novak Kwaliteitssysteem. Reviews van kantoren die gebruikmaken van het onderhoudsabonnement, kunt u lezen op www.mijnkwaliteitssysteem.nl/reviews.