Home » PENTA

PENTA

U overweegt om financiële planning als dienst aan te bieden aan uw klanten of doet dit al een tijdje. In de praktijk blijkt het echter minder makkelijk dan u dacht. Het valt niet mee om financiële planning onder de aandacht van klanten te brengen en het adviesproces ervaart u wellicht als tijdrovend en ingewikkeld. Kortom; het is nog geen rendabele dienstverlening waar u blij van wordt.

Om u te ondersteunen kunt u gebruik maken van het PENTA Programma.

PENTA Programma

Om financiële planning als dienst succesvol te integreren in uw bestaande dienstverlening, passen we het PENTA Programma toe. Dit programma gaat uit van optimalisatie en/of implementatie op vijf kerngebieden:

  1. Organisatie
  2. Vaardigheden
  3. Kennis
  4. Tooling
  5. Winstgevendheid

Om te weten wat het huidige niveau is en wat er moet gebeuren om het gewenste ambitie niveau te  bereiken, gebruiken we de FP SuccesScan.

 

SuccesScan

Om goed in kaart te brengen wat de situatie op het betreffende kantoor is, wat het huidige niveau is, wat het ambitieniveau is en wat een reëel haalbaar niveau is, wordt altijd gestart met de FP SuccesScan.

Nadat de SuccesScan online is ingevuld, bespreken we de uitslag van de Scan in een video gesprek. Op basis van de ambitie van het kantoor en de geconstateerde verbeterpunten die uit de analyse komen, wordt in een persoonlijke sessie een concreet plan van aanpak gemaakt. U ontvangt de uitslag van de Scan ook per mail.

Deze Scan is cruciaal voor succes. Zonder SuccesScan én bespreking van de uitkomsten én een concreet plan, waar u de komende tijd aan werkt, wordt financiële planning geen winstgevende dienst voor accountants.

Novak en PENTA Webinar

1346046
DD
dagen
:
HH
uren
:
MM
min
:
SS
sec

Hoera!

Drie service concepten; ZELF, SAMEN en DOOR

Als kantoor kiest u, in samenspraak met het PENTA-team, voor een passend service concept om financiële planning (FP) rendabel en succesvol te maken.

Deze service concepten zijn overigens niet statisch en kunnen ook dienen als een doorgroeimodel, bijvoorbeeld van SAMEN naar ZELF. Ook kunt u switchen naar DOOR als dat beter bij u past of u wegens omstandigheden daar (een periode) voor wilt kiezen. Op deze manier is het PENTA Programma altijd beschikbaar en uiterst flexibel om u en uw kantoor te ondersteunen bij het duurzaam succesvol en rendabel uitvoeren van financiële planning.

ZELF

U heeft de ambitie om FP geheel zelfstandig uit te voeren en uit de SuccesScan blijkt dat u op alle onderdelen van het PENTA model goed scoort. Na de startfase, waarin u een aantal trainingen volgt, bent u in staat om FP geheel ZELF uit te voeren op een succesvolle en rendabele manier.

U kunt gebruik maken van een aantal doorlopende faciliteiten, zoals de helpdesk technisch en de helpdesk methodisch, als u de Private Wealth Navigator gebruikt. Ook de helpdesk FP is voor u beschikbaar evenals consultancy, voor het geval u toch eens wilt sparren met een expert. Na een nader te bepalen aantal maanden is er een FP-succesmeting.

SAMEN

U heeft de ambitie om te starten met FP en dit tot een succes te maken bij u op kantoor. Uit de SuccesScan blijkt dat u op verschillende onderdelen van het PENTA model, nog verbeteringen kunt maken en wellicht hulp nodig heeft u ambitieniveau te bereiken. Dan is SAMEN voor u een passend service concept.

We bieden u het volledige trainingspallet en u krijgt begeleiding van onze procesexpert. Bij keuze voor de Private Wealth Navigator, staat niet alleen de helpdesk technisch en de helpdesk methodisch tot uw beschikking, maar ook de kennisdesk en onze uitgebreide toolkit. We zijn uw ‘stok achter de deur’ en uw klankbord, we monitoren de voortgang en helpen u tijdig bij te sturen. Zo maken we FP samen tot een succes!

DOOR

U gelooft in het belang en nut van financiële planning, maar kunt er de tijd niet voor vinden. Er is veel ander werk wat uw aandacht vraagt, terwijl u wel klanten heeft die gebaat zijn bij een financieel plan. Wat is er dan mooier dan dat u dit DOOR een expert kunt laten uitvoeren en er als kantoor ook nog marge op maakt.

Financiële planning gebeurt op basis van een vast tarief door een gecertificeerd planner en volgens een helder logistiek proces. We werken met uniformiteit in methodiek en output, zodat u uw klant eenvoudig kunt helpen bij eventuele vervolg acties uit het plan. De klant blijft altijd klant van uw kantoor en wij zullen geen andere diensten aan uw klant aanbieden. Wij zijn zorgvuldig en borgen de privacy van uw klant.

Over PENTA

PENTA is opgericht door Thimo Rietveld, Ronald Sier en Anneke Janssen en is een samenwerkingsverband via hun respectievelijke ondernemingen PrivateWealthSupport, Smart Financial Planner en Custolutions.

Visie: wij geloven in een duurzaam en toekomstbestendig financiële-planning-businessmodel voor accountantskantoren door middel van optimalisatie van Organisatie, Kennis, Tooling, Vaardigheden en Winstgevendheid. Het PENTA Programma is gebaseerd op het doorlopend verbeteren van deze 5 onderdelen.

Missie: graag helpen wij accountantskantoren die Financiële Planning als volwaardige dienst willen aanbieden en succesvol willen implementeren in hun dagelijkse business, door het voorkomen van tijdrovende en ingewikkelde adviesprocessen en het verhogen van de omzet met meer tevreden klanten die het accountantskantoor als Trusted Advisor ervaren nu en in de toekomst.

Wilt u meer weten over wat PENTA voor uw organisatie kan betekenen?

Neem dan direct contact op met PENTA en mail naar: contact@pentaprogramma.nl of bel: 0299-646 929.

Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. Onze specialisten nemen dan contact met u op. Of bel tijdens kantooruren naar 085-0220150.