Home » Scienta

Scienta

Dit zijn wij

Het geheim van een succesvolle organisatie? Het hebben van een goede strategie en heldere kaders, zorgen dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Maar ook het toegankelijk maken van kennis en informatie om eenvoudig te kunnen communiceren. Gebruik maken van elkaars kracht. Wij noemen dat collectieve intelligentie. Mensen verbinden, betrekken en zorgen dat kennis van iedereen door de hele organisatie stroomt. Zo zorg je ervoor dat je als organisatie succesvol bent! En om jouw medewerkers hierbij te helpen maken wij onze hoogwaardige en gebruikersvriendelijke software: Scienta.

Verbind je medewerkers

Goede software verbindt medewerkers, verbetert de kwaliteit en werkt ondertussen bijzonder gebruiksvriendelijk. Scienta kent geen ingewikkelde trainingen en dure consultants. In plaats daarvan maken we het makkelijk om ermee te werken, gewoon in de eigen huisstijl en kleuren die medewerkers gewend zijn.

Tegelijkertijd is Scienta krachtige bedrijfssoftware. We combineren kwaliteitsmanagement met sociaal intranet en krachtige formulieren. Bovendien benutten medewerkers handige intranet apps vanaf een dashboard, zodat altijd alles eenvoudig inzichtelijk en toegankelijk is.

 

Scienta & Novak

De leden van Novak kennen Scienta al als het Novak Kwaliteitssysteem. Het Novak Kwaliteitssysteem is het toonaangevende kwaliteitssysteem voor mkb-accountants. Van eenmanskantoor tot middelgroot accountantskantoor en van samenstelpraktijk tot accountantsorganisatie met Wta-vergunning.

Het Novak Kwaliteitssysteem voorziet in de diverse elementen van kwaliteitsbeheersing waar je in de dagelijkse praktijk mee te maken hebt en wordt actueel gehouden door het Novak redactieteam. Van instructies en bijbehorende modellen voor de uitvoering van accountancy-opdrachten tot en met de toepassing van de diverse wet- en regelgeving op kantoorniveau (zoals de VGBA, NV NOCLAR, Wwft, AVG en DAC6) inclusief de verplichte evaluatie vanuit de Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS). Dit alles praktisch en concreet uitgewerkt in het Novak Kwaliteitssysteem. Waarom zou je zelf het wiel opnieuw uitvinden?

Scienta gaat verder dan Novak

Het zijn niet onze eigen woorden, maar die van één van onze klanten: “Iedereen is voor kwaliteit en verbetering, maar niemand wil een kwaliteitssysteem.” En waarom willen ze dan geen kwaliteitsmanagementsysteem? Omdat het altijd een gedoe is, protocollen, procedures, het is allemaal niet sexy.

Toch is het heel belangrijk dat je medewerkers wel betrokken zijn bij kwaliteit en alles wat er bij komt kijken. De tijd dat een kwaliteitsmanager vanaf zijn eigen eilandje bezig was met puur de certificering behalen, is echt voorbij. De kwaliteitsmanager van nu wil niets liever dan iedereen betrekken bij alles wat te maken heeft met kwaliteit. Het samen aan kwaliteit bouwen is namelijk de sleutel om een bedrijf echt verder te brengen.

Daarom is het zo belangrijk dat je Scienta breder inzet dan alleen de content van Novak. Het is een mooie start, maar betrekt niet de hele organisatie bij kwaliteit. Bovendien gebruiken de medewerkers het maar voor 1 ding en kijken ze niet verder. Met het sociaal intranet van Scienta, kan je bijvoorbeeld de interne nieuwsberichten en verjaardagen delen. Maar ook kan je doorlinken naar alle andere systemen die je gebruikt, bijvoorbeeld om je verlof aan te vragen of declaraties in te dienen.

Kortom het sociaal intranet van Scienta verbetert de betrokkenheid, verbindt collega’s en versterkt de interne communicatie. Creëer een nieuwe startpagina voor jouw organisatie. Het is de praktische bedrijfswiki, complete kennisbank en het actuele nieuwsoverzicht in één.

Wil je meer weten over de extra mogelijkheden van Scienta? Plan direct een online demo in. En krijg een persoonlijke uitleg van wat Scienta voor jou kan betekenen.