Accountantskantoor Timmer B.V. tekent convenant horizontaal toezicht

Accountantskantoor Timmer B.V. uit Doornspijk heeft zich op 24 mei 2013 aangesloten bij het convenant horizontaal toezicht tussen Novak en de Belastingdienst.

“Ons kantoor wil graag aan horizontaal toezicht meedoen, omdat het terug gaat naar ‘een man een man, een woord een woord’”, aldus accountant-administratieconsulent Brand Timmer. “Als wij als kantoor beloven dat wij de juiste aangiftes indienen, dan zal de fiscus daar op vertrouwen. We hebben afgesproken op basis van transparantie, begrip en wederzijds vertrouwen met elkaar samen te werken.”

Bij horizontaal toezicht verschuift het toezichtproces van controle achteraf naar afstemming vooraf. Mocht er sprake zijn van een verschil in fiscale standpunten, dan kunnen het accountantskantoor en de Belastingdienst daar vooraf nog overleg over voeren. De aanvaardbaarheid van de aangiften wordt zo geborgd.

Brand Timmer ziet veel voordelen in deelname aan horizontaal toezicht. “Wij kunnen onze klanten nu een zekere rust aanbieden. Als wij onder horizontaal toezicht een aangifte hebben ingediend, dan kan de klant ervan uitgaan dat die aangifte goed is. Daarnaast krijgt die persoon sneller zekerheid over de aangifte. Eigenlijk is dit de manier waarop er altijd gewerkt zou moeten worden.”

Eerder dit jaar tekenden Bijl Accountants & Belastingadviseurs uit Santpoort-Noord en Rekenraad accountants en belastingadviseurs uit Etten-Leur de HT-overeenkomst tussen Novak en de Belastingdienst

Accountantskantoor Timmer B.V.
Timmer B.V., gevestigd in Doornspijk, is een accountantskantoor dat bestaat uit elf personeelsleden. Het kantoor biedt onder andere fiscale dienstverlening, advisering, financiële administratie, salarisadministratie, begeleiding van startende ondernemers en automatisering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.