Bijl Accountants & Belastingadviseurs committeert zich aan horizontaal toezicht

Bijl Accountants & Belastingadviseurs uit Santpoort-Noord heeft zich op 9 april 2013 aangesloten bij het convenant horizontaal toezicht tussen Novak en de Belastingdienst.

“Wij zien horizontaal toezicht als een verbreding van onze praktijk”, aldus Bas Bijl, mede-eigenaar van Bijl Accountants & Belastingadviseurs, die namens het kantoor de overeenkomst tekende. “Horizontaal toezicht sluit aan op de ontwikkelingen die wij in ons vak op ons af zien komen: automatisering en digitalisering in combinatie met de meer adviesgerichte rol van de accountant van vandaag de dag.”

Guus Ham, directeur van Novak, en José Keijsers, plaatsvervangend directeur van de Belastingdienst in Haarlem, tekenden de overeenkomst namens hun organisaties. Guus Ham: “Horizontaal Toezicht past in het moderne tijdsbeeld waarbij transparantie, begrip, vertrouwen en samenwerken centraal staan. Aangesloten accountantskantoren hebben één aanspreekpunt bij de Belastingdienst, krijgen snel duidelijkheid over een aangifte, aanslag of fiscale vraag en zullen voortaan minder geconfronteerd worden met controles. Klanten van deze accountantskantoren, de ondernemers werkzaam in het midden- en kleinbedrijf, zullen daar ook profijt van hebben.”

Novak verwacht dat binnenkort meer accountantskantoren in het mkb de stap naar horizontaal toezicht zullen zetten.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.