Toetsing? Novak biedt u ondersteuning

Heeft u de brief ontvangen waarin wordt aangekondigd dat de toetser van de NBA dit jaar langskomt? De ervaring leert dat als u zich goed voorbereidt op een toetsing u die dag met een gerust hart tegemoet kunt zien en dat het eindresultaat goed is. Novak biedt u daarbij ondersteuning op vele manieren.

Pretoetsing
Tijdens een pretoetsing komt een accountant van Novak bij u op kantoor en neemt een volledige toetsing af. Tijdens deze gesimuleerde toetsing let onze accountant op alles, omdat het lastig in te schatten is waar een toetser specifiek op gaat letten. Deze standaard toetsing duurt een dag. U ontvangt een uitgebreide rapportage van de bevindingen en een duidelijk overzicht van mogelijke verbeterpunten. Daarmee bent u optimaal voorbereid op de toetsing. De pretoetsing kost € 1.050 all-in voor één tekenbevoegde accountant. Per extra tekenbevoegde accountant komt daar € 350 bij. Daarnaast ontvangt iedere tekenbevoegde accountant twee PE-uren.

Dossiercheck
Bij een dossiercheck controleert de accountant van Novak twee dossiers per tekenbevoegde accountant op toepassing van 4410 en de uitvoering van het kwaliteitssysteem. U ontvangt een uitgebreide rapportage van de bevindingen en een overzicht van verbeterpunten. Daarmee bent u op dossierniveau voorbereid op de toetsing. De dossiercheck kost € 600 all-in voor één tekenbevoegde accountant. Per tekenbevoegde accountant komt daar € 350 bij. Ook in dit geval ontvangt iedere tekenbevoegde accountant twee PE-uren.

Cursussen
Novak biedt twee specifieke cursussen inzake de voorbereiding van de toetsing: Effectief samenstellen en Praktijkgericht implementeren van de NVKS. Beide cursussen bereiden u praktisch voor op onderdelen van de toetsing, namelijk op kantoorniveau inzake de NVKS en op dossierniveau inzake 4410. Wij hebben onder andere de cursussen:

  • Effectief samenstellen op 12 maart in Amersfoort en op 20 maart in Rosmalen (beide van 15.00 uur – 20.00 uur);
  • Praktijkgericht implementeren NVKS op 14 maart in Amersfoort en op 21 maart in Rosmalen (beide van 9.30 uur – 16.30 uur).

Heeft u geen brief ontvangen dat de toetser langskomt? Ook dan is het van belang goed voorbereid te zijn. Novak raadt haar leden dan ook aan continu bezig te zijn met de kwaliteit binnen zijn of haar kantoor. Vanwege de evaluatiemomenten binnen de NVKS is dit ook verplicht. Een toetser zal als eerste de meest recente evaluatiemomenten opvragen. Dit geeft de toetser voldoende informatie om de toetsing voor te bereiden. Het is dan ook belangrijk dat u zich voorbereidt op het evaluatiemoment. De dossiercheck en het volgen van een cursus zijn daarbij een goed hulpmiddel.

Het begeleiden van kantoren is onze prioriteit. Novak staat naast u als accountant en ondersteunt u, daar waar nodig.

Neem voor vragen contact op met Thijs van der Linden AA, adviseur mkb-accountant: telefoon: 06-83490532, e-mail: t.vanderlinden@novak.nl.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.