Wanneer is het vaststellingsmoment van een jaarrekening indien alle aandeelhouders tevens bestuurder zijn?

Regelmatig krijgen wij via onze servicedesk Novak DIRECT vragen over het vaststellingsmoment van een jaarrekening indien alle aandeelhouders tevens bestuurder zijn. Hieronder lichten wij ons antwoord toe. Doe er uw voordeel mee!

Sinds de invoering van de Flex-wet (1 oktober 2012) is er een vereenvoudigde vaststelling van de jaarrekening van een bv indien alle aandeelhouders tevens bestuurder van de bv zijn. De ondertekening van de jaarrekening geldt dan direct als vaststellingsmoment, tenzij deze werkwijze in de statuten van de bv is uitgesloten. Let er wel op dat de deponeringstermijn van acht dagen dan direct ingaat zodra de handtekening onder de jaarrekening wordt gezet. Ook betekent dit dat er een kortere termijn van deponering geldt, namelijk tien maanden en acht dagen in plaats van twaalf maanden.

Heeft u ook een vraag over het vaststellingsmoment van een jaarrekening indien alle aandeelhouders tevens bestuurder zijn, of heeft u een andere vraag (vaktechnisch of kantoorgerelateerd)? Neem dan contact op met Novak DIRECT, wij helpen u graag verder!

Kijk ook eens op onze veelgestelde vragenpagina voor nog meer veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.