Home » Extendum

Extendum

Samenwerking Novak en Extendum

Novak en Extendum zijn beide een kennis- en adviescentrum voor mkb-accountantskantoren en hun klanten. Door de samenwerking kunnen de 1.000 bij Novak en Extendum aangesloten kantoren gebruikmaken van de netwerken en expertise van beide organisaties.

Beide ondersteunen mkb-accountantskantoren op het gebied van vaktechniek en kantoororganisatie, dit varieert van vaktechnische vragen tot en met juridische ondersteuning bij tuchtrechtzaken. Novak en Extendum maken gebruik van elkaars capaciteit en/of expertise, zodat dit ten goede komt aan het mkb-accountantskantoor. Dit op basis van preferred suppliership.

De adviseurs van Extendum en Novak zijn allen ervaren professionals: o.a. accountants, juristen en fiscalisten. Zij ondersteunen accountantskantoren en hun klanten op verschillende vaktechnische gebieden zoals Accountancy, Bedrijfswaardering & Bedrijfsovername, Fiscaal advies, Bedrijfsfinancieringen, Financial Planning, Recovery en Herstructurering, Juridisch advies, Pensioenadvies, Verzuimbegeleiding, Salarisadministratie en Marketing & Communicatie.

Gezamenlijke agenda

Om op de uitdagingen van Mkb-kantoren te kunnen acteren hebben Extendum en Novak een gezamenlijke agenda opgesteld voor een aantal speerpunten:

  • Permanente educatie. Het gezamenlijk bieden van een pakket dat aansluit op de opleidingsbehoeften van mkb-kantoren.
  • Horizontaal toezicht. Zowel Novak als Extendum hebben een HT-convenant met de Belastingdienst. In het kader van HT kunnen de krachten gebundeld worden, bijvoorbeeld op het gebied van voorlichting en afstemming met de Belastingdienst.
  • Continuïteit van ondernemingen is juist in coronatijden van groot belang. Van het opstellen van goed onderbouwde financieringsplannen tot en met advisering rond bijzonder beheer maar ook fusie- en overnamebegeleiding.
  • Goede medewerkers zijn schaars. Dit vraagt om het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening die inspeelt op het personeelstekort in accountancy. Denk aan het opleiden van zij-instromers en het bieden van tijdelijke ondersteuning.
  • Samenwerking biedt de mogelijkheid om kantoren te helpen de juiste keuzes t.a.v. van software en ICT te maken. Keuzes die passen bij aard en omvang van een kantoor.

Voordelen van de samenwerking met Novak voor Extendum-leden

  • Permanente educatie. Door de samenwerking met Novak wordt ons opleidingsaanbod Accountancy nog breder. Tevens profiteren Extendum-leden van het Novak-kortingstarief op cursussen.
  • Horizontaal toezicht. Zowel Novak als Extendum hebben een HT-convenant met de Belastingdienst. In het kader van HT kunnen de krachten gebundeld worden, bijvoorbeeld op het gebied van voorlichting en afstemming met de Belastingdienst.
  • Versterking van de dienstverlening door meer expertise en een groot netwerk.

Persbericht samenwerking

Op 14 januari 2022 kondigden wij onze samenwerking aan. Wilt u meer weten over de samenwerking? Lees dan ons gezamenlijke persbericht.