Novak ondersteunt kantoren bij de NOW-1 controle (3900N)

In de afgelopen weken hebben wij veel berichten ontvangen van leden die geen ervaring hebben met de uitvoering van controleopdrachten, maar wel in het kader van de NOW-1 verantwoording de controleopdracht willen uitvoeren die valt onder Standaard 3900N.

Aangezien het hier om een volwaardige controleopdracht gaat die onder een vergrootglas zal liggen bij de periodieke kwaliteitstoetsing is het advies van Novak om dergelijke opdrachten niet uit te voeren als het accountantskantoor geen of weinig vlieguren heeft met betrekking tot de uitvoering van controleopdrachten in het algemeen.

Afrekeningen op basis van een assurance opdracht (3900N)
Om kantoren een oplossing te bieden die de keuze hebben gemaakt om een dergelijke opdracht niet zelf uit te voeren maar hiervoor wel een verzoek hebben ontvangen van een cliënt, kunnen gebruikmaken van de samenwerking die Novak heeft met TIC Assurance.  TIC Assurance is een organisatie die zich uitsluitend heeft gespecialiseerd in assurance-opdrachten en bestaat uit onafhankelijke specialisten die accountantskantoren behulpzaam kunnen zijn bij de uitvoering van opdrachten binnen het controledomein.

Voor vragen over dit onderwerp of een vrijblijvend gesprek, kunt u contact opnemen met Bouwe Algra AA, accountant bij Novak. Bouwe is één van de specialisten bij TIC Assurance en ook uw aanspreekpunt als u erin geïnteresseerd bent om onder de vlag van TIC assurance uw assurance-opdracht in het kader van de NOW-1 verantwoording te laten uitvoeren.

U kunt Bouwe bereiken door een mail te sturen naar b.algra@novak.nl of te bellen naar 06 – 83 52 1654.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.