Novak sprak met Jacques Raaijmakers, auteur van de  boeken De WKR code en Toeslagen & de Awir.

Bent u nog op zoek naar het Sinterklaas en of kerstcadeau voor de accountant? Boeken onderscheiden zich ten opzichte van andere cadeaus. Boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping, maar bovenal kan het lezen van boeken het verschil maken in de ontwikkeling van mensen.

Novak sprak met Jacques Raaijmakers, auteur van de  boeken De WKR code en Toeslagen & de Awir.

Jacques Raaijmakers is als adviseur gespecialiseerd in (internationale) loonbelasting, (internationale) sociale verzekeringen, invordering, aansprakelijkheid en formeel belastingrecht. Sinds 2012 heeft hij zijn eigen fiscale adviespraktijk waarin hij daarnaast activiteiten ontplooit als hoofdredacteur, auteur en docent.

Raaijmakers schrijft al heel lang vaktechnische artikelen en boeken. ‘’Ik vind het vooral heel leuk om te doen en accountants en adviseurs up to date te houden en te informeren over zaken, waar zij en hun cliënten voordeel mee kunnen behalen. In de praktijk doen werkgevers en hun accountants en adviseurs er nog te weinig mee en benutten niet alle mogelijkheden voor hun client. Voor de accountant is er nog onduidelijk hoe de WKR en toeslagen ingezet dienen te worden. Vooral in deze tijd van het jaar zijn dit belangrijke onderwerpen, ook zeker onder accountants. Heb ik nu ruimte over, wat ga ik volgend jaar besteden? Ken je beperking, maar zorg ervoor dat u op de hoogte bent, zodat u uw client ook op dit gebied kunt adviseren en beslagen ten ijs komt.’’

De WKR code en Toeslagen

Sinds 2015 is de WKR de enige regeling voor vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. Maar hoe ziet de WKR er tegenwoordig uit? Welke gerichte vrijstellingen zijn er? En op welke manier kan de werkgever de onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers inrichten?

Raaijmakers biedt met praktische voorbeelden meer duidelijkheid over de fiscale gevolgen van de toepassing van de werkkostenregeling.

In het boek “De WKR Code” vindt u praktische voorbeelden over de toepassing van de WKR, duidelijkheid over de fiscale gevolgen en krijgt u toegang tot de exclusieve online community.

Toeslagen en de AWIR

De Toeslagenaffaire is het bekendste voorbeeld van hoe ingewikkeld de regelingen rondom toeslagen en de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen (Awir) in praktijk blijken te zijn. Daarom is er nu het boek Toeslagen & de Awir waarin een toelichting wordt gegeven op de wet en de jurisprudentie die daaruit voorgekomen is.

Dit boek Toeslagen & de Awir is een ideaal naslagwerk voor particulieren, ondernemers, de rechterlijke macht, de Belastingdienst, advocaten en adviseurs die zich bezighouden met de toeslagen.

 

Rendement Uitgeverij is een multimediale uitgever van vakinformatie. Dit doen zij  al meer dan 20 jaar. Inmiddels informeren zij tienduizenden professionals over belangrijke wet- en regelgeving op hun vakgebied. Op een heldere en toegankelijke manier, tegen een eerlijke prijs.

Bij Rendement maken zij vakbladen, boeken, online content, zoals naslagwerken en tools, nieuwsbrieven en opleidingen & congressen voor professionals in tien vakgebieden. Van personeelszaken tot financiën, van salarisadministratie tot arbo. We zitten bovenop nieuwe ontwikkelingen in wet- en regelgeving. 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.