Nu beschikbaar: Workflow handleidingen voor efficiënter gebruik van Novak dossiertemplates

Novak heeft samen met CaseWare, Infine en Unit4 een aantal workflow handleidingen ontwikkeld voor het juiste gebruik van de Novak dossiertemplates in het Novak Kwaliteitssysteem. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van de templates verbeterd kan worden. De onderstaande handleidingen zijn (voor abonnees) vanaf nu beschikbaar binnen de sectie ‘Kantooropzet en beheersing’, subsectie ‘Guidance’:

  • CaseWare – Novak Non Assurance Manager;
  • Infine Samensteldossier – Novak variant;
  • Unit4 Auditor – Samensteldossier (Novak variant).

Kwaliteitsverbetering door gebruik handleidingen

Novak voert regelmatig kwaliteitsreviews uit in het kader van de jaarlijkse evaluatie NVKS of als pre- toetsing. Uit deze kwaliteitsreviews blijkt dat dossiertemplates door accountantskantoren op verschillende wijze worden gebruikt. Veelal op basis van eigen interpretatie. Ook hebben accountantskantoren onvoldoende zicht op de wijze waarop de template eigenlijk gebruikt zou moeten worden en hoe een en ander door de ontwikkelaars oorspronkelijk is bedoeld. De verwachting is dat dankzij de handleidingen de kwaliteit van de dossiervorming verbeterd wordt. De gebruiker wordt stap voor stap, kort en bondig uitgelegd hoe de opdracht (efficiënt) dient te worden uitgevoerd met behulp van de desbetreffende dossiertemplate.

De templates en het gebruik ervan verschillen per leverancier

De dossiertemplates zijn ontwikkeld door Novak samen met de bovengenoemde softwareleveranciers. Het resultaat is een combinatie van generieke Novak-content (uit het Novak Kwaliteitssysteem) en de technische functionaliteiten die de desbetreffende softwareleverancier heeft ingebouwd. Zo wordt een samenstellingsopdracht in de Novak Non Assurance Manager van CaseWare anders uitgevoerd dan in Unit4 Auditor. De content is hetzelfde maar de techniek die erachter zit is anders. Voor de gebruiker is het van belang om inzicht te hebben in hoe de template is ingericht en welke technische functionaliteiten moeten worden gebruikt om de opdracht zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Extra handleidingen volgen

De komende periode worden de volgende handleidingen ontwikkeld en toegevoegd aan het Novak Kwaliteitssysteem:

  • Visionplanner (samensteldossier in combinatie met de modellen uit het Novak Kwaliteitssysteem);
  • MLE Samensteldossier (Novak variant).

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Bouwe Algra (b.algra@novak.nl).

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.