Oproep aan de accountancysector: Meer aandacht voor informatiebeveiliging.

Novak roept, samen met een groot aantal organisaties, de accountancysector op om meer aandacht te besteden aan informatiebeveiliging. Ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) staat achter de oproep en heeft in 2018 het Digital Trust Center (DTC) opgericht.

De verschillende partijen zijn het erover eens dat accountants, belastingadviseurs, en administratieve dienstverleners zuinig moeten zijn op gegevens van hunzelf en hun klanten.

We bewegen toe naar een datasamenleving. Steeds meer systemen zijn online verbonden. Een waardevolle ontwikkeling en een kans voor onze sector. Tegelijkertijd nemen cyberrisico’s in rap tempo toe. Daar hebben we niet altijd voldoende oog voor. Wacht niet tot het te laat is en neem informatiebeveiliging serieus. Als branchepartijen doen we een gezamenlijk appèl op u en geven u drie dringende adviezen mee:

1) Prioriteit. Neem informatiebeveiliging serieus op het allerhoogste niveau binnen uw organisatie en agendeer het periodiek op bestuursniveau. Betrek alle partners én licht uw personeel voor.

2) Inzicht. Start direct met een inventarisatie, een nulmeting. Hiermee brengt u in beeld welke stappen u nog dient te zetten om tot een passend niveau van beveiliging te komen. Herhaal dit periodiek.

3) Budget. Besteed passende middelen aan beveiliging in termen van tijd die het mag kosten en uitgaven in relatie tot de omzet. Maak bijvoorbeeld gebruik van de hulpmiddelen die het Digital Trust Center (Ministerie van EZK) u biedt (www.digitaltrustcenter.nl) en vraag om hulp aan uw brancheorganisatie Novak.

Samenwerking Novak, Eye en Aon op het gebied van informatiebeveiliging

Verzekeraar Aon, EYE en Novak hebben voor u de krachten gebundeld om de cyberweerbaarheid van accountants te verhogen. In een totaaloplossing richt EYE uw cybersecurity op een effectieve en betaalbare manier in.

Aon’s Cyber Solutions is onderdeel van risico- en verzekeringsadviseur Aon. EYE biedt samen met Aon een alles-in-één pakket gericht op het beveiligen van mkb. Met een betaalbare en effectieve oplossing maken zij cybersecurity beschikbaar én behapbaar voor u.

De investering voor state-of-the arte bescherming bedragen in de meeste gevallen tussen de €10,- en €20,- per werkplek per maand.  Voor leden van Novak wordt de implementatie met een waarde van €1.250,- kosteloos.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Klik hier.

 

https://www.novak.nl/wp-content/uploads/2021/06/OproepBranchepartijen_Cybersecurity-9juni2021.pdf

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.