Programma Benchmarkmiddagen 2019

Novak organiseert elk jaar in samenwerking met Full•Finance Consultants het ‘Benchmarkonderzoek salaris- en kantoorontwikkelingen’. Het onderzoek richt zich op de kantoor- en salarisontwikkelingen en verwachtingen binnen het administratie- en accountantskantoor. Alle accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren met minimaal vijf tot maximaal honderd fte’s kunnen hieraan deelnemen. Eerder hebben wij u uitgenodigd om hieraan deel te nemen, dit kan nog tot 14 oktober 2019. 

Als u uw medewerking verleent aan dit benchmarkonderzoek, krijgt u inzicht in de omzet- en kostenstructuur van uw kantoor en de door u gehanteerde beloningssystematiek. U bent dan in staat om uw kantoor direct te vergelijken met collega-kantoren op het gebied van bijvoorbeeld omzet, tarieven en kosten. Daarnaast kunt u uw prognose toetsen aan de algehele ontwikkeling in de branche. Het spreekt voor zich dat de gegevens zeer vertrouwelijk worden behandeld en alleen worden gebruikt voor dit onderzoek.

Deelnemers ontvangen een kantoorspecifiek benchmarkrapport en een toegangskaart voor een van de themamiddagen:

De benchmark-middagen zijn op :

  • dinsdag 12 november in Rotterdam
  • donderdag 14 november in Amsterdam

Inloop vanaf 14.30 uur, start om 15.00 uur; einde 18.00 uur (3 overdrachtsuren).

Op elke locatie zal een spreker optreden om zijn ‘praktijkvraagstukken’ toe te lichten. Bezoekers aan een benchmarkmiddag ontvangen na afloop het rapport digitaal.

Sprekers zijn:

  • Han Mesters, ABN AMRO: ontwikkelingen in de zakelijke dienstverlening en financiering in de maatschap
  • Marcel Maassen, Full•Finance
  • Een kantoorspreker

PE-punten NBA en RB in aanvraag

Programma Rotterdam en Amsterdam:

14.30 uur: ontvangst met koffie/thee

15.00 uur: welkom door en start met Han Mesters, sectorbankier zakelijke dienstverlening van ABN AMRO. Han zoomt in op de ontwikkelingen zoals hij die waarneemt in de zakelijke dienstverlening, de knelpunten die optreden, en de nabije toekomst.

15.40 uur: Marcel Maassen, adviseur bij Full•Finance Consultants, licht de resultaten van het benchmarkonderzoek toe en benoemt enkele actuele ontwikkelingen in de accountancy.

16.10 uur: pauze

16.40 uur: Frans Heitling, hoofdredacteur Accountancy Vanmorgen, neemt u aan de hand van de benchmark mee naar toekomstige ontwikkelingen waar kantoren tegenaan zullen gaan lopen en op zullen moeten pakken.

17.15 uur: Arjan Schipperus, medeoprichter en directeur van administratiekantoor RS Finance, bespreekt zijn eigen kantoorcasus. Waarom is RS Finance succesvol (groei van 40 naar 60 medewerkers in 2018), waar loopt RS Finance tegenaan, welke ontwikkelingen ziet hij? Kortom een interessante praktijkcasus van een bijzonder kantoor.

18.00 uur: afsluitende borrel

Wilt u een benchmarkbijeenkomst bijwonen?

Stuur een mail naar Minie Beugel, m.beugel@fullfinance.nl of bel 055 – 355 99 79.met uw gegevens en de locatie van uw voorkeur (Rotterdam, Zwolle, Amsterdam of Eindhoven).

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.