Download nu het Benchmark rapport Accountancy 2018-2019

Het gaat goed met de accountancy, maar de krapte op de arbeidsmarkt blijft toenemen. Dat blijkt uit het ‘Rapport Benchmark Accountancy: Salaris- en kantoorontwikkelingen 2018-2019’, opgesteld door Novak en Full•Finance Consultants.

Uit het benchmarkrapport, dat deze week is verschenen, blijkt dat er in het afgelopen jaar 5% meer behoefte was aan meer personeel. Het aantal inschrijvingen voor de accountantsstudie neemt echter al jaren af. Op korte termijn wordt niet in de behoefte aan nieuw personeel voorzien. Net als in de totale Nederlandse economie is het duidelijk dat de accountancy in volume niet veel meer zal kunnen groeien vanwege het gebrek aan arbeidscapaciteit.

Uit het rapport blijkt dat de omzet binnen de accountancy in 2018 is gestegen, maar iets minder sterk dan in 2017. Kantoren zullen zich moeten bezinnen op hun prijsbeleid. De samenstellers van het benchmarkrapport bevelen een verhoging van de tarieven aan.

De voorspelling is dat 2019 nog wat beter dan 2018 zal worden afgesloten. 2020 wordt een jaar met afvlakking van de groei. Dit komt onder meer door de krappe arbeidsmarkt en nieuw personeel dat meer salaris zal eisen. De salarissen in het openbaar beroep zullen moeten stijgen om de concurrentie met andere branches aan te kunnen gaan en medewerkers in de accountancy te houden.

Het benchmarkonderzoek naar de ontwikkelingen op de accountancymarkt is dit jaar voor de zeventiende keer op rij uitgevoerd. Doe er uw voordeel mee en download het rapport via onderstaande link.

Download hier het ‘Rapport Benchmark Accountancy: Salaris- en kantoorontwikkelingen 2018-2019’

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.