Teamprogramma Coachfit-2.0

Novak biedt samen met de Coaching Company verschillende coaching- en trainingstrajecten aan voor Novak-leden. Annemarieke Brink ontdekte dat accountants en register valuators niet alleen behoefte hebben aan inhoudelijke, cijfermatige of bedrijfskundige ondersteuning, maar ook aan ondersteuning bij zaken als cultuur, teamopbrengsten en leiderschap. Ze besloot hierop in te spelen en richtte de Coaching Company op. Haar motto: medewerkers die goed in hun vel zitten, presteren beter.

Dit programma is bestemd voor teams in de accountancy die bijvoorbeeld na een periode van veel thuiswerken niet zo soepel meer draaien en die op zoek zijn naar een nieuwe vorm van samenwerking. Met dit programma investeert u in uw medewerkers en voorkomt u onwenselijk verloop of ziekteverzuim. In dit programma komen actuele thema’s aan bod. Veel teams ervaren in deze tijd dezelfde knelpunten. Het programma geeft handvatten om hiermee om te gaan. Het programma is praktisch gericht en heeft als doel het team meer zelfredzaam te maken bij het omgaan met teamproblematiek. Onder teams kan het team van alle medewerkers van een kleiner accountantskantoor worden verstaan, maar ook een afdeling van een groter accountantskantoor.

Het programma bestaat uit vier themabijeenkomsten van een dagdeel. Als frequentie wordt eens per drie weken geadviseerd, maar in overleg kan hiervan worden afgeweken. De startdatum van het programma wordt in overleg bepaald.

Programma:
Bijeenkomst 1: Communicatiestijlen en de invloed ervan op de werksituatie en -relatie;
Tijdens deze bijeenkomst worden de verschillende communicatiestijlen van het team in kaart gebracht. Er wordt gekeken naar de meest productieve manier om met elkaar om te gaan en hoe je dit in praktijk zou kunnen brengen.

Bijeenkomst 2: Conflicthantering in uitdagende situaties;
Tijdens deze bijeenkomst wordt gekeken naar modellen van conflicthantering en wat ze betekenen in de werksituatie. Er wordt teruggegrepen op de eerste bijeenkomst. De communicatiestijlen van het team worden gekoppeld aan de wijze van conflicthantering. Aan de hand daarvan wordt voor het team een strategie bepaald en wordt hiermee geoefend.

Bijeenkomst 3: Motivatie en hoe houd je het vast onder wisselende omstandigheden;
Tijdens deze bijeenkomst wordt gekeken naar teamdoelen versus individuele doelen en of ze elkaar bijten. Waar krijg je energie van en waar lekt energie weg als team en individu. De rol van de leidinggevende als motivator komt aan bod. Hoe krijg je motivatie als je het niet hebt?

Bijeenkomst 4: Intervisie
Er wordt geoefend met intervisie als tool om eigen teamproblematiek op te lossen. Er wordt met verschillende intervisiemodellen geoefend.

Prijs:
Dit is een programma op maat, prijs is op aanvraag, mail naar: novak@novak.nl. 

Docent:
Annemarieke Brink Bc MEd MSEN (Gedragsdeskundige at Coaching Company BV, registercoach Nederlandse Orde van Beroepscoaches.)

Over de Coaching Company:
De Coaching Company is aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO), de grootste beroepsorganisatie van Nederland. Annemarieke is gedragsdeskundige bij de Coaching Company en registercoach bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Contact:
Wilt u meer informatie over de Coaching Company? Neem dan direct contact op via het telefoonnummer (+31 (0) 85 079 2111) of stuur een e-mail naar info@coachingcompany.online.

Wilt u als Novak-lid meer informatie over het aanbod? Mail dan naar novak@novak.nl.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.