Update Kwaliteitssysteem naar aanleiding van AVG

Er is een tussentijdse update beschikbaar van het Novak Kwaliteitssysteem. De aanleiding voor deze update is de introductie van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Per 25 mei 2018 wordt de AVG van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum voor de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacy-wetgeving geldt. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

De AVG zorgt onder meer voor:

  • versterking en uitbreiding van privacy-rechten;
  • meer verantwoordelijkheden voor organisaties;
  • dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacy-toezichthouders, zoals de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen.

Voor een overzicht van belangrijke wijzigingen voor organisaties zie ‘De AVG in een notendop’ van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De update bevat wijzigingen voor bestaande artikelen zoals de ‘Instructie persoonsgegevens’, de ‘Instructie meldplicht datalekken’ en de diverse modellen voor verwerkersovereenkomsten. Daarnaast worden met het ophalen van deze update diverse nieuwe artikelen in de vorm van instructies en modellen aan uw Novak Kwaliteitssysteem toegevoegd, waarmee u een basis heeft om uw kantoor ‘AVG-compliant’ te maken.

Handleiding 
Voor de verwerking van deze update kunt u deze handleiding downloaden. Wij raden u met klem aan deze handleiding bij de verwerking van deze update te gebruiken. De handleiding bevat daarnaast allerhande (detail)informatie over deze update.

Stappenplan implementatie AVG
In de hierboven genoemde handleiding is als bijlage tevens een stappenplan opgenomen dat u kunt gebruiken bij de implementatie van de AVG binnen uw kantoor.

Nog vragen?
Mocht u nog vragen hebben over deze update of de verwerking daarvan, dan kunt u een e-mail sturen naar redactie@novak.nl. Voor vragen over Scienta kunt u contact opnemen met Scienta (0341-700256) of support@scienta.nl.

Onderhoudsabonnement
Wij attenderen u ook op de mogelijkheid om een aanvullend onderhoudsabonnement af te sluiten voor uw Novak Kwaliteitssysteem. Hiermee heeft u geen omkijken meer naar het beheer, het onderhoud en het verwerken van updates. Voor meer informatie over dit abonnement kunt u een e-mail sturen naar redactie@novak.nl. Bekijk de ervaringen met het onderhoudsabonnement van kantoren op www.mijnkwaliteitssysteem.nl/ervaring.

Voor kantoren met een onderhoudsabonnement wordt deze update de komende dagen verwerkt.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.