Home » Waarneming

Waarneming

Als accountant bent u verplicht om uw waarneming op een adequate wijze te regelen. Novak is van mening dat een adequate wijze van waarneming inhoudt dat u minimaal jaarlijks contact heeft met het waarnemende kantoor. De waarnemer moet op de hoogte zijn van de procedures binnen het kantoor en moet het handboek kennen en ten minste een (digitaal) exemplaar in zijn bezit hebben.

Heeft u geen collega-kantoor dat de waarneming voor u regelt, dan kan Novak dat voor u doen. Een accountant van Novak komt bij u langs voor een kennismakingsgesprek en maakt hier een bespreekverslag van. Deze accountant zal jaarlijks een afspraak met u plannen om de lopende zaken met u door te nemen en een update te krijgen van de procedures binnen uw kantoor. Hierdoor ziet een toetser ook hoe u adequaat uw waarneming heeft geregeld en actief contact heeft met uw waarnemer. Voordeel voor u: de accountant van Novak heeft geen enkel commercieel belang bij uw kantoor en u kunt met een gerust hart de accountant een kijkje in uw keuken geven.

Voor meer informatie inzake waarneming kunt u contact opnemen met Thijs van der Linden AA via T 06-83490532 of t.vanderlinden@novak.nl.