Bemiddeling bij bedrijfsovernames door Corporate Finance afdeling van Extendum

Het Corporate Finance team van onze partner Extendum ondersteunt accountantskantoren bij bedrijfsovername, bedrijfsfinanciering, bedrijfswaardering of conflictsituaties (tussen aandeelhouders). Dit doen zij zowel voor accountantskantoren zelf als voor de mkb-klanten van het kantoor. Ongetwijfeld spelen deze situaties ook bij uw mkb-klanten.

Het ervaren team heeft alle hiervoor noodzakelijke disciplines in huis zoals o.a. overnamespecialisten, valuators, financieringsspecialisten en juristen.

De markt voor bedrijfsovernames kenmerkt zich door weinig transparantie. Verkopers willen meestal niet dat hun plannen op straat liggen want dit zorgt voor onrust bij werknemers, leveranciers en afnemers. Daarom schakelt men meestal een Corporate Finance bureau in. Zij hebben kennis van de markt en ervaring met de verkooptraject en kunnen anoniem bemiddelen. En zij hebben onderling veel contacten.

Extendum begeleidt al meer dan 25 jaar accountantskantoren en ondernemers die hun onderneming willen verkopen of een ‘nieuwe’ onderneming willen aankopen.

Potentiële kopers of verkopers worden via het netwerk van aangesloten kantoren aangedragen.

Waarom wordt Extendum ingeschakeld bij de verkoop van een onderneming?
De meeste ondernemers verkopen hun eigen onderneming maar één of twee keer in hun leven. De verkoop van een onderneming is een ingrijpende en emotionele stap. Hierdoor is de verkoper ook niet altijd even objectief in de besluitvorming.  Het spreekt vanzelf dat het bij een bedrijfsovername daarom verstandig is om u te laten begeleiden door experts die hier dagelijks mee bezig zijn.

Extendum begeleidt het volledige traject voor u:

  • Waardering: wat is mijn onderneming waard?
  • Inkomensplanning: hoeveel heb ik aan inkomen nodig na een verkoop?
  • Estate planning: wat doe ik met mijn vermogen uit de verkoopopbrengst?
  • De markt op: hoe bereik ik potentiële kopers?
  • Onderhandelingen voeren
  • Afspraken correct vastleggen in een intentie- of verkoopovereenkomst

En waarom bij de aankoop van een onderneming?
De aankoop van een onderneming vergt een duidelijke focus, een strak selectiebeleid en regie.  Er zijn veel partijen op zoek naar dat ene geschikte bedrijf en dan is het verstandig dat u of uw klant begeleid wordt door ervaren adviseurs die toegang tot de markt hebben, vaker met het bijltje gehakt hebben en onafhankelijk een analyse van de situatie kunnen maken. En bedenk dat de verkopende partij ook vaak een adviseur heeft ingeschakeld die dit soort transacties regelmatig doet.

Bedrijven te koop
De Corporate Finance afdeling van Extendum ontvangt vanuit haar netwerk regelmatig bedrijven die te koop worden aangeboden of die worden gezocht. Klik hier voor een overzicht van de reeds aangeboden bedrijven.

Per heden zullen wij het nieuwe aanbod ‘Bedrijven te koop’ (of gezocht) plaatsen op onze website.

Wilt u weten wat de Corporate Finance adviseurs van Extendum voor u kunnen betekenen? Bekijk dan de handige overzichtspagina op onze website

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.