De Hooge Waerder heeft in samenwerking met Novak een Horizontaal Toezicht (HT)-convenant met de Belastingdienst getekend

De Hooge Waerder heeft in samenwerking met Novak een Horizontaal Toezicht (HT)-convenant voor fiscale dienstverleners met de Belastingdienst getekend.

Novak-lid De Hooge Waerder Accountants is een dynamisch en goed geautomatiseerd accountants- en advieskantoor, dat met 140 medewerkers en 5 vestigingen gevestigd is in de regio Noord-Holland. De Hooge Waerder Accountants ondersteunt ondernemers op gebied van Accountancy, Fiscaliteit, Juridisch, Corporate finance, Automatisering, Salarisadministratie en Bedrijfsadvies’.  

“Bij De Hooge Waerder vinden we persoonlijk contact naast een strakke automatisering van de routinematige processen erg belangrijk en willen wij als eerste bellen of als eerste gebeld worden als er iets speelt bij onze relaties, vertelt partner Wilfred van Dam, die namens het kantoor het convenant tekende”.

Ons kantoor is aangesloten bij o.a. de NBA, NIRV, Novak, Full Finance en het RB. Je kunt er dus op vertrouwen dat ons werk voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaard. De keuze van De Hooge Waerder Accountants om zich aan te sluiten bij het convenant tussen de Belastingdienst en Novak speelde al langere tijd, maar kwam in een stroomversnelling nu de belastingdienst de mogelijkheid om relaties op het convenant aan te sluiten sterk heeft vereenvoudigd. “Daarnaast vinden wij het belangrijk om korte lijnen te hebben met de Belastingdienst zodat potentiële fiscale geschilpunten op een efficiënte wijze kunnen worden afgestemd. Wij zien dit convenant als een service naar onze relaties”.

 

‘’Voor ons als Belastingdienst is de Fiscaal Dienstverlener als leverancier van aangiften en fiscaal adviseur van ondernemers een belangrijke partner in de bijdrage aan een financieel gezond Nederland, waarbij burgers en bedrijven zo goed mogelijk voldoen aan hun fiscale verplichtingen. Een goede relatie helpt daarbij”, aldus Neander Kuijpers regiodirecteur Belastingdienst.

‘’Bij horizontaal toezicht verschuift het toezichtproces van controle achteraf naar afstemming vooraf. Het accountantskantoor krijgt één centraal aanspreekpunt bij de Belastingdienst. ”, aldus Novak directeur Guus Ham. ”Er ontstaat zo snel duidelijkheid over een aangifte, aanslag of fiscale vraag.’’

Heeft uw accountantskantoor ook belangstelling voor horizontaal toezicht? Stuur dan een email naar g.ham@novak.nl.

Novak heeft een convenant horizontaal toezicht (HT) met de Belastingdienst. Mkb-accountantskantoren die aangesloten zijn bij Novak kunnen aan het convenant deelnemen. Dit biedt u een kwaliteitsraamwerk, bestaande uit een vaktechnisch bureau, een acceptatieprocedure voor accountantskantoren en een toetsingskader.

– Einde bericht –

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor persvragen en/ of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Stichting Novak Sharon Hotinga s.hotinga@novak.nl  0613703173

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.