Doorlopende machtiging per belastingmiddel

Vanaf 1 september 2021 is het mogelijk om doorlopende machtigingen aan te vragen per belastingmiddel. Een en ander voor zover deze optie ook reeds in uw aangiftesoftware is opgenomen. Hiermee verdwijnt dus het periodiek aanvragen van de diverse machtigingen.

De doorlopende machtiging zal uiteindelijk gelden voor de vooringevulde aangifte inkomstenbelasting (VIA’s), serviceberichten aanslagen (SBA’s) en serviceberichten toeslagen(SBT’s). Met betrekking tot de SBA’s geldt een en ander voor de inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting.

De doorlopende machtigingen die voor de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting actief zijn voor 1 december 2021 kunnen reeds voor de aangifte inkomstenbelasting 2021 worden gebruikt.

Dit blijkt uit het overzicht op de website van de Belastingdienst. In dit overzicht onder Doorlopende machtiging per belastingmiddel (belastingdienst.nl) zijn nog meer data voor diverse belastingmiddelen opgenomen. Vooralsnog is het echter vooral van belang wat hiervoor is opgenomen.

Ruim voor 1 december 2021 zal begonnen moeten worden met de aanvraag van doorlopende machtigingen, want anders zal het waarschijnlijk niet haalbaar zijn om tijdig informatie te ontvangen van cliënten om de doorlopende machtigingen te activeren in de systemen.

Heeft u een vraag voor een van onze Novak DIRECT-adviseurs? U kunt ze bereiken via het webformulier of door ons te bellen op 085-0220150.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.