Een trotse mkb-accountant blijft vooral niet zichzelf

“Professionals die trots zijn op hun vak blijven niet zichzelf, maar blijven zichzelf ontwikkelen.” Dat is de boodschap van Richard Engelfriet, spreker, onderzoeker en columnist van het AD, in zijn column in de decembereditie van het Accountantsmagazine. Net als vorig jaar is Richard dagvoorzitter van de Dag van de mkb-accountant.

“Persoonlijk heb ik een enorme hekel aan het advies dat u altijd uzelf moet blijven. Ik vind dat als u iets wilt bereiken, u vooral aan uzelf moet werken”, schrijft Richard. Wat hem betreft is ‘jezelf blijven’ vaak een excuus om niet te hoeven veranderen. En dat geldt ook voor bedrijven.

“Kent u De Gruyter nog? De ooit zo succesvolle kruideniersketen met het ‘snoepje van de week’ bleef ook jarenlang lekker authentiek vasthouden aan een formule die ooit succesvol was. Concurrent Albert Heijn zag dat consumentenwensen veranderden, en veranderde mee. De Gruyter is failliet en Albert Heijn springlevend”, aldus Richard.

Lees de gehele column van Richard Engelfriet in de nieuwste editie van Accountantsmagazine.

Uzelf ontwikkelen doet u door de Dag van de mkb-accountant bij te wonen. Het evenement staat immers in het teken van ondernemerschap, vaktechniek én persoonlijke ontwikkeling. Bent u benieuwd naar het programma? Ga dan naar www.dagvandemkbaccountant.nl. U kunt zich daar ook meteen inschrijven voor het evenement.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.