Home » Fiscaal

Fiscaal

Bij Novak DIRECT hebben wij een drietal ervaren fiscalisten die al geruime tijd met elkaar samenwerken. Remco Ruinemans (RB) is bij Novak in dienst. Daarnaast zijn bij Novak Direct een tweetal fiscaal juristen betrokken die alleen werkzaam zijn voor accountants- en administratiekantoren. Dit zijn Margré van Dongen en Richard van Rijssen van M&R Belastingadviseurs.

Naast het stellen van vragen via Novak Direct kunt u onze adviseurs ook inschakelen voor het verzorgen van fiscaal advies voor uw cliënten.

Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als:

  • het opstellen van een advies omtrent de optimalisatie van de fiscale en juridische ondernemingsstructuur (herstructurering van een onderneming). Dit resulteert bijvoorbeeld in een juridische fusie, juridische splitsing, ontbinding B.V., inbreng in de B.V., terugkeer uit de B.V. of v.o.f. structuur. In het advies is altijd een concreet stappenplan opgenomen voor alle stappen die moeten worden gerealiseerd in de uitvoering van een advies;
  • de uitvoering van een advies zoals hiervoor is opgenomen;
  • advies omtrent bedrijfsopvolging en successieplanning voor ondernemers;
  • de begeleiding van een boekenonderzoek door de Belastingdienst;
  • het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures;
  • een fiscale review van een jaarrekening en/ of belastingaangifte;
  • het opstellen en reviewen van fiscaal gerelateerde overeenkomsten;
  • de advisering omtrent BTW problematiek.

Bent u lid van Novak, dan kunt u met uiteenlopende vragen terecht bij de Novak-adviseurs. Onderstaand treft u de bijbehorende tarieven op basis van uw kantoorlidmaatschap. Bent u nog geen lid van Novak en wilt u ook gebruik maken van deze scherpe tarieven? Word dan lid van Novak. Klik hier voor ons aanbod en ontdek alle voordelen van het Novak-kantoorlidmaatschap.

Heeft u een vraag voor een van onze Novak DIRECT-adviseurs? U kunt ze bereiken via het webformulier of door ons te bellen op 085-0220150. 

Wilt u vrijblijvend een kopje koffie drinken? Dan komen wij ook graag bij u langs.

 

Om uw klanten optimaal te kunnen bedienen, is het zaak dat u fiscaal op de hoogte bent. Via Novak kunt u  verschillende publicaties afnemen, waardoor u fiscaal weer helemaal op de hoogte bent. Wij bieden onder andere abonnementen op Novak Journaal en CAOnetBTW-PLAZA en NLFiscaal