Japke-d. Bouma presenteert de ergste jeukwoorden in accountancyland

Auteur en eindredacteur/columnist bij NRC Handelsblad Japke-d. Bouma behandelt tijdens de Dag van de mkb-accountant de top 10 jeukwoorden voor de mkb-accountant. In de aankomende editie van het Accountantsmagazine geeft zij alvast een voorproefje.

“Punten op de horizon, de klant centraal, laaghangend fruit, je rol pakken, het borgen van kwaliteit, het inregelen van kwaliteitskaders, de corebusiness herijken; het zijn kantoorclichés waar we maar niet van afkomen”, vertelt Japke-d. Bouma. “Je gaat er niet harder van werken, je werk wordt er niet beter van en je krijgt er niet meer salaris door. Sterker nog: ze werken vooral onduidelijkheid en onzekerheid in de hand. Mensen zijn bang om dom over te komen als ze doorvragen wat die termen nu precies betekenen. Daarom zegt niemand er wat over, het zal wel zo horen.”

Japke-d. geeft aan dat het bij haar op de redactie een dagelijks gevecht is om gewichtige taal van politici, bestuurders, managers en wie dan ook, in klare taal om te zetten.

Novak heeft Japke-d. een aantal suggesties voor jeukwoorden toegestuurd die u als mkb-accountant vast bekend in de oren klinken. We zijn heel benieuwd naar wat ze ervan vindt. Maar, wees gewaarschuwd! Haar bevindingen kunnen ook over u gaan. “Veel mensen lachen er gelukkig om”, zegt ze. “En zo is het ook bedoeld, als satire. Ik hoop dus dat alle verbinders, aanjagers en teamplayers in de zaal dat ook weer op 13 december zullen doen. Even een kwestie van ‘omdenken’, zie het als een ‘uitdaging’ waar je weer ‘sterker uit zult komen’, haha.”

Lees het volledige interview met Japke-d. Bouma hier. Dit artikel vindt u in de decembereditie van het Accountantsmagazine, die in week 48 bij u op de mat valt.

De tweede editie van de Dag van de mkb-accountant vindt plaats op donderdag 13 december in MeetingDistrict in Nieuwegein. Japke-d. Bouma treedt op van 11.30 tot 12.15 uur op het Visma-podium (BigRoom). U vindt het volledige programma op www.dagvandemkbaccountant.nl. U kunt zich daar ook inschrijven voor het evenement.

Foto: Pim Ras

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.