Kosteloos webinar Belastingdienst inzake BTW en e-commerce

Graag willen wij u er nog op wijzen dat er nog een kosteloos webinar terug kan worden gekeken via het forum fiscaal dienstverleners van de Belastingdienst over BTW en e-commerce en de wijzigingen per 1 juli 2021. Meer informatie over dit onderwerp kunt u ook vinden via https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/e-commerce-en-diensten-in-de-eu-kijk-wat-er-verandert-voor-de-btw-x.

Bij dit webinar is de volgende toelichting van de zijde van de Belastingdienst opgenomen.

Vanaf 1 juli 2021 geldt de nieuwe EU btw-richtlijn e-commerce. Dat betekent onder meer de volgende veranderingen in btw op cross border transacties aan particulieren in de EU:
Nederlandse ondernemers met een EU omzet van meer dan € 10.000 zijn btw-plichtig in het EU land van bestemming. Zij bereken het btw-tarief van het EU-land van bestemming en doen daar ook btw-aangifte en –afdracht.

  • Bij de btw-aangifte van EU-goederen kunnen de ondernemers gebruik maken van de Unieregeling en via het éénloketsysteem (One stop shop) van de Belastingdienst, in één melding per kwartaal, hun btw-aangifte regelen voor alle EU-lidstaten.
  • Bij de verkoop van niet-EU goederen vervalt de btw-vrijstelling op de invoer van goederen met een waarde tot en met € 22: Voor elk pakketje is nu btw verschuldigd. De ondernemers kunnen voor goederen met een waarde van maximaal €150, gebruik maken van de Invoerregeling om via het éénloketsysteem (import One stop shop) van de Belastingdienst in één melding per maand, hun btw-aangifte te regelen voor alle EU-lidstaten.

Platforms die de internetverkopen aan particulieren faciliteren, zijn verantwoordelijk voor het aangeven en afdragen van btw in het land van bestemming als via hen:

  • Goederen worden verkocht binnen de EU door niet EU-leveranciers; of
  • Goederen worden verkocht van buiten de EU die nog moeten worden ingevoerd, met een maximale waarde van € 150.

Wat betekent dit voor het werk van fiscaal dienstverleners en mogelijke adviezen voor klanten?

Tijdens het online webinar bespreekt de Belastingdienst de volgende zaken:

  • De fiscaliteit van de EU btw-richtlijn e-commerce
  • De regelingen die beschikbaar komen voor ondernemers (Unieregeling, Invoerregeling, niet-EU-regeling)
  • De dienstverlening van de Belastingdienst
  • De belangrijkste aandachtspunten voor ondernemers

U kunt inloggen op het forum fiscaal dienstverleners en via https://ffd.pleio.nl/news/view/60264066/grote-opkomst-en-goede-waardering-webinar-btw-e-commerce het webinar terug kijken. Indien u nog geen account heeft, dan kunt u zich registreren via https://ffd.pleio.nl/.

Heeft u een vraag voor een van onze Novak DIRECT-adviseurs? U kunt ze bereiken via het webformulier of door ons te bellen op 085-0220150.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.