Richt uw thuiswerkplek op de juiste manier in

Nieuw! Ontvang je bestelling op je thuisadres.

Omwille van het coronavirus worden we allemaal aangemoedigd om meer van huis uit te werken. Heel wat mensen deden dit voorheen ook al, voor hen verandert er wellicht niet zo veel. Maar voor vele anderen is dit een nieuw gegeven en dan is het belangrijk om het juiste materiaal te voorzien om thuis efficiënt te kunnen werken. Wat heeft u hiervoor allemaal nodig en waar moet u op letten? We hebben een handig overzicht gemaakt. En om het nog gemakkelijker te maken leveren we alles rechtstreeks op uw thuisadres. Neem hiervoor snel contact met uw vaste Lyreco contactpersoon.

Waaraan moet een werkplek in huis voldoen?

Een goede werkplek in huis bestaat minstens uit een goede stoel, een goede tafel en de juiste verlichting. Voor werken met computers en beeldschermen gelden in principe dezelfde regels als op kantoor. Zo moet het scherm in een hoek van 90 graden staan en moet er altijd zijdelingse lichtinval zijn (een raam aan de zijkant en dus niet voor of achter je scherm). Eventueel kunt u zorgen voor bijkomende verlichting door middel van een bureaulamp.

Een stoel moet voldoende steun en een goede werkhouding bieden. Is dit niet  het geval, dan is het wenselijk om een verstelbare bureaustoel aan te schaffen.

Bij de meeste mensen zal de tafel thuis niet verstelbaar in de hoogte zijn maar probeer dan in elk geval een tafel te kiezen die de ideale hoogte benadert.  Belangrijk hierbij is ook dat u niet te lang in dezelfde houding zit maar regelmatig eens even recht staat en beweegt.  Wilt u het ineens grondig aanpakken en een nieuw bureau aanschaffen? Kies dan zeker voor een in de hoogte verstelbaar model.

Ook een voetensteun of rugsteun kunnen helpen om een ideale werkhouding te creëren.

Naast de hardware is ook een goede internetaansluiting onontbeerlijk. De meeste hebben dit sowieso in huis maar misschien is het bereik niet optimaal in je werkruimte. In dat geval biedt een bijkomend wifi access point, een powerline kit of een wlan repeater soelaas. Of u kunt rechtstreeks op de router aansluiten met een extra lange netwerkkabel.

Met enkel een goede internetaansluiting kom je er natuurlijk nog niet. Het handigst is wanneer u via het internet toegang hebt tot de werkdocumenten en de mailserver. Dit verloopt in vele gevallen via cloud based solutions of een vpn verbinding.  Is dit op korte termijn niet in te regelen, dan kan een externe harde schijf tijdelijk een oplossing zijn om de nodige documenten vanop kantoor mee naar huis te nemen.

Wanneer veel mensen thuis werken is het natuurlijk belangrijk om contact met de collega’s te houden. Ook meetings zullen vaak verlopen via online oplossingen zoals bijvoorbeeld Skype, Teams etc. Om een optimale geluidskwaliteit te garanderen kunt u best gebruik maken van een headset of oortjes met ingebouwde microfoon. Beschikt uw computer of laptop niet over een ingebouwde webcam? Dan is een externe webcam handig om uw meetings ook van beeld te voorzien.

Welke materialen heb je nodig?

In de eerste plaats heeft u natuurlijk een computer of laptop nodig. Het beeldscherm van een laptop is niet verstelbaar waardoor u eigenlijk maar maximaal twee uur na elkaar werken achter een laptop mag werken. Zit u langer dan twee uur te werken achter een laptop, dan kunt u dus beter nekspanning voorkomen door een verstelbaar beeldscherm aan te sluiten of minstens een goede laptopsteun te gebruiken. Bij een extern beeldscherm zult u ook een verbindingskabel nodig hebben

Ergonomisch is het ook beter om gebruik te maken van een losse muis en toetsenbord, aan te vullen met een muismat en eventueel een polssteun om de druk op de middelste polszenuw te verminderen en zo het carpaal tunnelsyndroom te voorkomen.

Niet iedereen heeft een stopcontact naast de keukentafel dus om uw computer of laptop van stroom te voorzien kan een ook extra verlengsnoer handig zijn.

In de digitale wereld van vandaag wordt er steeds minder geprint. Toch kan het in een aantal gevallen handig zijn om je document toch uit te printen. Zorg in dat geval voor een goede printer en voldoende papier en passende inktcartridges op uw thuiskantoor.

Bent u niet zeker van wat u wel en niet nodig heeft en wilt u hierbij graag geadviseerd worden? Neem dan contact op met  Lyreco, zij helpen u graag de juiste keuzes te maken.

Alle informatie leest u hier: https://www.lyreco.com/webshop/NLNL/thuiswerken-landingpage-3127.html 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.