Verandermanagement: presentatie Marjolijn Wibbelink online  

Tijdens de Dag van de mkb-accountant 2018 gaf Marjolijn Wibbelink, organisatieadviseur bij MCG, een workshop over succesvol veranderen en zelfkennis op basis van de DISC-gedragsmethodiek. 

Verandering is een constante in de wereld van de mkb-accountant. Trends, nieuwe richtlijnen en andere manieren van werken vechten om de aandacht. Hoe geef je prioriteit aan deze veranderingen? Wat gaan ze je eigenlijk opleveren? Heb je überhaupt wel zin om te veranderen? Veranderen is moeilijk! Hoe ga je daarmee om?

Marjolijn werkt met het Q4 DISC-model (de Nederlandse versie van de DISC-gedragsmethodiek). Hierin worden vier temperamenten onderscheiden: extravert, introvert, meer taakgericht of meer mensgericht. Het temperament dat het sterkst aanwezig is, heeft de meeste impact op iemands handelen. Het model is heel praktisch en geeft vooral handvatten om jezelf en elkaar beter te begrijpen. Het geeft gedrag een taal en een uitleg. Het werkt op alle niveaus: bij verschillen van mening over de koers die een kantoor moet varen bijvoorbeeld, maar ook bij partnertoetreding, of zelfs bij serieuze bonje tussen management en medewerkers. Het is een hulpmiddel waarmee je de eerste stap zet richting iets nieuws.

Bent u benieuwd wat er tijdens de workshop allemaal besproken is, bekijk dan hier de presentatie terug of neem contact op met Marjolijn als u meer wil weten over de DISC-methodiek.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.