Update Novak Kwaliteitssysteem module Beoordelingsopdrachten en de module Controleopdrachten

Vanaf heden is een tussentijdse update voor uw Novak Kwaliteitssysteem module Beoordelingsopdrachten en/of module Controleopdrachten beschikbaar. U kunt de update ophalen en na verwerking direct toepassen.

De tussentijdse update bevat de volgende aanscherpingen en verbeteringen:

Module Beoordelingsopdrachten / module Controleopdrachten

  • Instructie materialiteit bij beoordelingsopdrachten/controleopdrachten: de alinea inzake de bepaling van de materialiteit is aangescherpt op basis van het ‘Model materialiteitsberekening assurance-opdracht’.

Modellenbibliotheek

  • Model materialiteitsberekening assurance-opdracht: dit model is ten aanzien van de gehanteerde formules op onderdelen verbeterd (dit model is alleen beschikbaar indien u een abonnement heeft op de module Beoordelingsopdrachten en/of de module Controleopdrachten);
  • Model Steekproef CO: de formules voor de berekening van de maximale fout en meest waarschijnlijke fout zijn aangepast. In de praktijk bleek dat de vorige versie onvoldoende rekening hield met extremen (een hele grote fout, heel veel fouten en hele kleine afwijkingen van bijvoorbeeld 0,01). Bovendien was het bedrag van het maximum van de MWA (Meest Waarschijnlijke Afwijking) niet zichtbaar indien deze het verschil tussen de Materialiteit en Uitvoeringmaterialiteit overschreed (dit model is alleen beschikbaar indien u een abonnement heeft op de module Controleopdrachten).

Onderhoudsabonnement
Het beheer van uw Novak Kwaliteitssysteem is eenvoudig geregeld met het aanvullende onderhoudsabonnement! Hiermee heeft u geen omkijken meer naar het beheer van uw kwaliteitssysteem (kantoorspecifiek maken, updates verwerken, etc.). Informatie over dit aanvullende abonnement kunt u eenvoudig aanvragen door een e-mail te sturen naar redactie@novak.nl. Lees de ervaringen van kantoren die u zijn voorgegaan op www.mijnkwaliteitssysteem.nl/reviews.

Jaarlijkse evaluatie NVKS/dossierreviews of voorbereiding op toetsing Raad voor Toezicht
Dient u in 2022 nog de jaarlijkse evaluatie in het kader van de NVKS uit te voeren dan wel dossierreviews uit te voeren op afgesloten dossiers? Wordt u nog getoetst dit jaar door de Raad voor Toezicht en bent u zich hierop aan het voorbereiden? De adviseurs van Novak helpen u graag hierbij! Neem contact op met Novak (novak@novak.nl, 070-3524002) en informeer naar de mogelijkheden.

Nog vragen?
Mocht u nog vragen hebben over deze update of de verwerking daarvan, dan kunt u een e-mail sturen naar redactie@novak.nl. Voor (technische) vragen over (uw toegang tot) Scienta kunt u contact opnemen met Scienta (0341 – 700 256) of support@scienta.nl.

Graag attendeer ik u tot slot nog op de mogelijkheid om hier rechtstreeks uw vragen aan één van de adviseurs van Novak DIRECT te stellen.

Met vriendelijke groeten,

Marcel Kurvers
Projectmanager Novak Kwaliteitssysteem

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.