Wat kan ik als mkb-accountant met duurzaamheid?

Als mkb-accountant kunt u er bijna niet meer om heen, het thema duurzaamheid. Door de NBA is het thema als verplicht PE-onderwerp aangewezen voor 2023. Dat betekent dus dat u aan de slag moet met duurzaamheid. Maar wat levert dit u en uw klanten op?

Duurzaamheid wordt steeds meer een randvoorwaarde voor bedrijven om te opereren in het economisch verkeer. Als bijvoorbeeld een installatiebedrijf niet overstapt op elektrische bestelwagens, dan kan de onderneming straks geen diensten meer leveren in binnensteden met milieuzones. Als mkb-accountant kunt u uw klant adviseren over de investeringen die nodig zijn om de omslag te maken.

Ook beursgenoteerde en grote ondernemingen zullen steeds vaker aan mkb-bedrijven vragen om te rapporteren over duurzaamheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een familiebedrijf in busverhuur die bussen verhuurt aan de NS als de treinen niet kunnen rijden. De NS vraagt dan ook aan dat bedrijf om informatie aan te leveren over ESG (environment, social en governance). Het is dus goed om hier alvast aandacht aan te schenken in uw klantgesprekken. Niet omdat het vanuit regelgeving moet, maar omdat je als mkb-accountant wil bijdragen aan meer welvaart, welbevinden en welzijn.

Wilt u meer te weten komen over duurzaamheid? Kijk dan op de volgende pagina van Kriton, (samenwerkingspartner van Novak): https://www.kriton.nl/duurzaamheid. Op deze pagina vind u podcasts, blogs en (na inschrijving voor de Kriton-nieuwsbrief) groenboeken met uitgebreide informatie. Hiermee weet u hoe u nú al aan de slag kunt gaan met duurzaamheid.

Als het curriculum van de NBA voor het thema duurzaamheid bekend is, gaat Kriton hier een gepaste invulling aan geven, waarbij Novak-leden gebruik kunnen maken van het leeraanbod van Kriton. We houden u op de hoogte!

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.