Zzp’er in zwaar weer? Bbz-regeling

Bent u zzp’er? Dan kunt u geen gebruik maken van de werktijdverkortingsregeling. Dit komt doordat de regeling alleen van toepassing is voor medewerkers in loondienstverband. Wel kunt u bij uw woongemeente een inkomensaanvulling of lening aanvragen op grond van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Houd daarbij wel rekening met een afhandeltermijn. U kunt in dit traject de hulp inroepen van Ondernemersklankbord.

Uw gemeente moet aanvragen binnen 13 weken behandelen. Het is nog onduidelijk of dat in deze situatie versneld kan worden. U kunt gebruikmaken van de mogelijkheden van bijzonder uitstel van betaling die de Belastingdienst nu biedt voor aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting.

Bij de KVK Advieslijn melden zich veel zelfstandig ondernemers die door de onvoorziene omstandigheden tijdelijk in zwaar weer zijn geraakt. Het gaat vaak om zzp’ers die de plotse klappen als gevolg van de maatregelen niet kunnen opvangen. Zij lopen bijvoorbeeld omzet mis nu de klus waarvoor zij eerder waren geboekt niet meer doorgaat of door de genomen maatregelen tijdelijk is stilgelegd. Heeft u vragen aan het KVK-team? Dan kunt u hen bellen op 0800 2117.

Handige links:

https://ondernemersplein.kvk.nl/bbz/

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand-voor-zelfstandigen-bbz

https://www.imk.nl/bbz/

 

Heeft u als lid een vaktechnische vraag of bent u op zoek naar kantoorondersteuning? Bel dan tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur) Novak DIRECT via 085-0220150 of maak gebruik van ons webformulier.

Voor algemene vragen (bijvoorbeeld over het lidmaatschap, opleidingen en facturen) is het bureaukantoor te bereiken via
070-3524002. Voor vragen kunt u ook een e-mail sturen naar novak@novak.nl.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.