Opgelet: Naderende (fiscale) deadlines

Graag wijzen wij u op enkele naderende deadlines.

Aanvragen subsidie rijksmonument
Voor een rijksmonument met een woonfunctie is het nog mogelijk om subsidie aan te vragen voor instandhoudingskosten die gemaakt zijn in 2019. De aanvraag moet echter wel zijn ingediend voor 30 april 2020.
Deze subsidieregeling vervangt de oude regeling voor persoonsgebonden aftrek met betrekking tot een rijksmonument in de aangifte inkomstenbelasting. Er is ook een subsidieregeling voor instandhoudingskosten voor rijksmonumenten zonder woonfunctie. Voor deze rijksmonumenten moet een aanvraag voor instandhoudingskosten die zijn gemaakt in 2019 reeds zijn ingediend voor 31 maart 2020.

Wij verwijzen naar https://www.cultureelerfgoed.nl/onderwerpen/subsidie-woonhuismonumenten voor meer informatie.

Vormen fiscale eenheid vennootschapsbelasting
Indien u nog bij een cliënt een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting wenst te vormen, dan is het veelal wenselijk om dit voor 1 april 2020 te realiseren. Anders is het in beginsel niet meer mogelijk om de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting nog per 1 januari 2020 in te laten gaan. Er is immers maar 3 maanden terugwerkende kracht, vanaf het moment waarop het verzoek is ingediend, mogelijk.

Ruisende inbreng onderneming voor de inkomstenbelasting in BV structuur
Indien een cliënt mogelijk nog in 2020 ruisend zijn onderneming voor de inkomstenbelasting wil inbrengen in een BV structuur, dan is het wenselijk dat de ondertekende intentieverklaring of voorovereenkomst in dit kader voor 1 april 2020 binnen is bij de Belastingdienst. Maak hiervoor gebruik van het beschikbare geleideformulier op de website van de Belastingdienst. Zorg voor een aangetekende verzending van het geleideformulier plus de intentieverklaring of voorovereenkomst. Anders is er voor een ruisende inbreng in een later stadium geen terugwerkende kracht naar 1 januari 2020 mogelijk.

Bent u lid van Novak, dan kunt u met uiteenlopende vragen terecht bij de Novak-adviseurs.  Bent u nog geen lid van Novak en wilt u ook gebruik maken van deze scherpe tarieven? Word dan lid van Novak. Klik hier voor ons aanbod en ontdek alle voordelen van het Novak-kantoorlidmaatschap.

Heeft u een vraag voor een van onze Novak DIRECT-adviseurs? U kunt ze bereiken via het webformulier of door ons te bellen op 085-0220150.

Bij Novak DIRECT hebben wij fiscalist Remco Ruinemans (RB) in dienst. Hij helpt u graag verder met al uw vragen op fiscaal gebied. 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.