Update Novak Kwaliteitssysteem module ‘Aanvullende maatregelen coronacrisis’

Actuele update: aanvullende maatregelen coronacrisis
Het Novak Kwaliteitssysteem voorziet in de diverse elementen van kwaliteitsbeheersing waar u in de dagelijkse praktijk mee te maken heeft en wordt actueel gehouden door het Novak redactieteam. Er is een nieuwe update beschikbaar voor het Novak Kwaliteitssysteem module ‘Aanvullende maatregelen coronacrisis’. 

Inhoud update:
Ten aanzien van de verantwoordingsopdrachten in het kader van zowel de NOW als de TVL zijn instructies en (waar nodig) modellen geactualiseerd:

  • Ten aanzien van de NOW geldt dat zowel Standaard 4415N als Standaard 3900N onlangs zijn herzien. Deze herzieningen hebben geleid tot aanpassingen van de instructies ten aanzien van opdrachten in het kader van de verantwoording NOW. De herziene Standaarden gelden voor zowel NOW 1, NOW 2, NOW 3 als NOW 4. Om deze reden zijn de aanpassingen in alle secties inzake de NOW-verantwoording doorgevoerd.
  • De protocollen voor de 4400N- en 4416N-opdrachten voor mkb- en grote ondernemingen inzake de vaststelling van de TVL Q4 2021 zijn inmiddels beschikbaar. Op basis hiervan zijn de instructies en modellen in de sectie ‘Vaststelling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)’ van de module ‘Aanvullende maatregelen coronacrisis’ geactualiseerd.

Het Novak Kwaliteitssysteem is het meest toonaangevende kwaliteitssysteem voor mkb-accountants. Van eenmanskantoor tot middelgroot accountantskantoor en van samenstelpraktijk tot accountantsorganisatie met Wta-vergunning. Wilt u meer weten over het Novak Kwaliteitssysteem? Klik hier. 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.